„Noriu akcentuoti, kad šiuo metu dauguma darbo ieškančių žmonių tikisi nuotolinio darbo galimybės. 4 iš 5 kandidatų mūsų atrankose įvardina, kad norėtų dalį laiko dirbti nuotoliniu būdu. Daugėja ir darbo pasiūlymų su nuotolinio darbo galimybe. Ir jei anksčiau tai buvo įprasta IT specialistui, programuotojui, šiandien yra suteikiama galimybė dirbti per nuotolį net ir HR, rinkodaros ir kitose rolėse. Nuotolinį darbą sunkiau suteikti gamybos, inžinerijos srities darbuotojams“, – Delfi Karjerai teigia personalo paieškos ir atrankos kompanijos „People Link“ vadovaujanti partnerė Jurgita Lemešiūtė.

Specialistė išskiria keletą hibridinio darbo modelių: 1/4, 2/3 darbo dienos biure, kurios vadinamos bendradarbiavimo dienomis, kai dauguma darbuotojų susirenka biure ir sprendžia bendradarbiavimo klausimus, 50/50 proc. laiko biure, visiškas lankstumas rinktis darbo vietą ir pan. Dalis įmonių net atsisakė biurų ir tik kartais (pvz., porą karrtų per mėnesį) susitinka bendradarbystės erdvėse.
Jurgita Lemešiūtė

„Darbdaviui toks darbo modelis patogus tuo, kad norint plėstis nebūtina ieškoti didesnių patalpų, sumažėjo su biurais susijusios išlaidos. Tiesa, atsiranda kiti iššūkiai – kaip suburti komandas, kaip sukurti darbuotojams bendrystės jausmą ir pan.“, – pastebi J. Lemešiūtė.

„People Link“ išskiria darbo skelbimus, kurie praėjusią savaitę sulaukė daugiausia dėmesio.

1. „Mylimiausia“ koalicinės lojalumo programos projektų vadovo/ ės.

Šis darbo pasiūlymas suteikia galimybę dirbti su 5 darbdaviais vienu metu, visiškai lanksčią darbo vietą. Vieną dieną galima dirbti namuose, kitą – banke, trečią – vaistinių tinklo būstinėje. Taikomas hibridinis darbo modelis, yra galimybė dirbti tiek Vilniuje, tiek Kaune.

Ieškoma žmogaus su didelių projektų valdymo patirtimi, idealiu atveju – rinkodaros srityje.

Siūlomas darbo užmokestis, prasidedantis nuo 1600 Eur, atskaičius mokesčius, ir galimybė naudotis įmonės automobiliu.

2. „People Link“ ieško atrankos specialisto/ ės.

Įmonė kviečia įgyti naują profesiją ir pradėti karjerą personalo atrankų srityje. Analogiška darbo patirtis nėra būtina – yra parengta mokymo programa, kaip efektyviai ir kokybiškai vykdyti personalo paiešką ir atrankas. Galimybė dirbti tiek nuotoliniu būdu, tiek biuruose Kaune ir Vilniuje.

Siūlomas pradinis fiksuotas atlygis nuo 1200 Eur (bruto) bei priedas nuo atliktų projektų.Taip pat suteikiamas mokymų biudžetas bei privatus sveikatos draudimas.

3. Olandijos kapitalo kompanija „Convious“ ieško vartotojo sąsąjos programuotojo.

Įmonė, kuria platformą, kuri leidžia pasaulinio lygio laisvalaikio ir pramogų įstaigoms veikti ir augti net ir pandemijos laikotarpiu. O Vilniuje, turėdama visą savo programavimo padalinį, toliau plečiasi ir ieško darbuotojų. Siūlomas lankstus darbo grafikas, papildomos atostogų dienos, diena, skirta tobulėjimui darbe su technologijomis, sveikatos draudimas.

Reikalinga ne mažesnė kaip 2 metų programavimo patirtis su React technologija.

Siūlomas atlygis 2900-5700 Eur (bruto).

4. „vArmour“ ieško dviejų skirtingo lygio „DevOps“ inžinierių – jaunesniojo ir vyresniojo specialistų.

Įmonė, kurios šaknys yra Silicio slėnyje, plečiasi Lietuvoje. Kuriamas visiškai naujas produktas ir Lietuvoje formuojamos dvi komandos.

Iš kandidatų tikimasi patirties dirbant su automatizacijos procesais, debesija, svarbios plačios kompetencijos, kadangi procesus reiks dėlioti nuo pagrindų.

Vyresniajam specialistui siūlomas atlygis – 4166-6250 Eur (bruto), jaunesniajam – 3292-4917 Eur (bruto).

Kitos siūlomos naudos: 30 atostogų dienų, papildomas sveikatos draudimas, įmonės akcijos.

5. Kompanija „Softeq Development Corporation“ siūlo darbą duomenų analitikui.

Verslo analitiko pozicija suteikia daug iššūkių aprašant verslo procesus ir bendraujant su kitais rinkos dalyviais. Puiki proga prisidėti prie tarptautinių projektų komunikuojant su klientais iš JAV, Europos.

Laukiama daugiau nei 2 metų panašią patirtį turinčių kandidatų.

Įmonė siūlo 2400-3400 Eur (bruto) atlyginimą, lankstų nuotolinio darbo grafiką, 24 dienų metines atostogas. Suteikiamas biudžetas mokymams, sportui, sveikatos draudimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)