„Nepritampanti“ („Fleabag“)

Aktorė, scenaristė Phoebe Mary Waller-Bridge iš pradžių parašė monopjesę, iš kurios išsirutuliojo dviejų sezonų trukmės serialas. Po pirmo sezono aktorės dar nepažindavo Holivude, bet po antrojo ji pelnė tris „Emmy“ apdovanojimus, be to, prisidėjo kuriant filmo apie Džeimsą Bonsą „Mirtis palauks“ scenarijaus kūrimo.

Pačios Phoebe vaidinama serialo pagrindinė veikėja – aštrialiežuvė 30 m. Londono gyventoja, kuri keičia vyrus kaip pirštines ir daug geria. Jos gyvenimas jau atrodo normalus, vis tik santykiai nesiklosto nei su vyrais, nei su seserimi, nei su pamote, o geriausios draugės žūtį ji iš visų jėgų stengiasi pamiršti.

Kokia jos keistos gyvensenos priežastis? Kartais mes bijome savo jausmų – pykčio, nuoskaudos, sielvarto, kaltės, ir stengiamės juos užslėpti giliai širdyje, tačiau jie visada randa būdą prasiveržti.

„Nusivylimas“ („Disenchantment“)

Antras animacinio serialo „Simpsonai“ kūrėjų serialas neseniai pasirodė platformoje „Netflix“. Šio serialo herojė – princesė Tiabeanie, ji, kaip įprasta pasakoms, turi piktą pamotę, geraširdį tėvą, o jos motina tragiškai žuvusi. Ji pernelyg dažnai gurkšnoja tavernoje vietinį elį, turi rankinį mini demoną, o jos geriausias draugas – besislapstantis elfas.

Tiabeanie nepanaši į princesę, ji veikiau primena eilinę merginą, kuri turi savų demonų bei traumų ir yra pasiryžusi su jais tvarkytis. Ši liūdna istorija praskaidrinta aštriu humoru, kuris padeda pažvelgti į problemas kitu kampu.

„Nekaltas melas“ („Big Little Lies“)

Pirmas mini serialo sezonas, kuriame detektyvinė istorija atsiduria subtilios psichologinės dramos šešėlyje, sutapo su judėjimu „#metoo“ ir užvirusia visuomenėje diskusija apie prievartą. Kodėl tai svarbu? Tek seriale, tiek realiame gyvenime istorijos išaiškėja ir nors sunku kalbėti tokiomis temomis, prievartos aukų balsai skamba vis garsiau. Nuopelnas dėl to atitenka ir privartos aukas seriale suvaidinusioms aktorėms Shailene Woodley ir Nicole Kidman.

Sh. Woodley heroję prieš daug metų išprievartavo, ji augina sūnų, mintimis vis grįždama į tragediją. Kita auka, kurią vaidina N. Kidman, gyvena su vyru (jį vaidina Aleksandras Skarsgardas) – chrestomatinis smurtautojas, kuris čia švelnus, rūpestingas, čia negailestingai sumuša savo žmoną. Vis tik vieno vakarėlio metu nutikęs įvykis kardinaliai pakeičia moterų gyvenimą ir paskatina naujai pažvelgti į situaciją.

„Maniakas“ („Maniac“)

Pagrindinis veikėjas Owenas (Jonah Hillas), kuriam diagnozuota šizofrenija, ir bedarbė Annie (Emma Stone), po sesers mirties išgyvenanti depresiją ir suicidines mintis), dalyvauja naujo medikamento bandymo programoje – šis vaistas turėtų visiškai išgydyti nuo psichinių sutrikimų.

Tačiau veikėjai greitai nepasveiksta, jis leidžiasi į įdomią (kartais labai juokingą) kelionę po savo sąmonę ir pasąmonę, atsiduria elfų pasauliuose, ieško pamesto „Don Kichoto“ skyriaus, dalyvauja JTO posėdyje dėl ateivio nužudymo bylos. Seriale pasakojama ir apie slaptus žmogaus pasąmonės išteklius.

„Žudant Ievą“ („Killing Eve“)

Siužeto pagrindas – kova tarp žudikės sociopatės Villanelle ir svajojančios ištrūkti iš kasdienybės britų žvalgybos darbuotojos Eve Polastri.

Serialas žavi nestandartine istorija, ryškiais personažais, kurie visi turi skeletų spintose. Beje, serialo prodiuserė – ta pati Phoebe Mary Waller-Bridge, parašiusi serialo „Nepritampanti“ scenarijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)