Kalbamės su „Shilta Box“ dovanų ekspertais apie tai, kokios dovanos tokia proga tinkamos, o kokios – ne.

– Nuo ko reikia pradėti renkant dovaną vadovui/-ei?

– Esame įsitikinę, kad tinkamos dovanos turi galimybę suartinti. Juk ir teikiame dovanas ne tam, kad įteiktume daiktą, o tam, kad sukeltume norimą emociją. Ieškant dovanos vadovui/ei, pagalvokite, kokias emocijas norite perteikti. Boso dienos proga dažniausiai norima išsakyti padėką ir pagarbą.

– Kokios dovanos tinkamos boso dienai paminėti?

– Rinkitės daiktus, kurie atspindi žmogaus statusą ir gyvenimo būdą. Jei į darbą vadovas/ė keliauja mašina, pagalvokite apie kiekvieną jo/s rytą su kokybiška kava, kelioniniu puodeliu ir prabangiu mašinos kvapu.

Kokybiška ar netgi personalizuota užrašų knygelė su solidžiu rašikliu bus vertinama kasdieną einant į susitikimus ar planuojant darbus.

Taip pat galima padėkoti už pastangas sukuriant atsipalaidavimo rinkinį – aromatinė žvakė, poezijos knyga ir vakaro arbata padės atsitraukti nuo darbų ir mėgautis laiku sau.

Boso dienai taip pat puikiai tinka maisto ir gėrimų dovanos. Nealkoholinis šampanas su sausų gėlių puokšte ar prabangus šokoladas gali net būti pasidalintas su kolektyvu ar šeimos nariais.

– Kokios klaidos renkant dovaną vadovui/-ei?

– Dažniausia klaida – noras sublizgėti orginalumu. Taip dažnai įklimpstama į bevertės dovanos spąstus – išgraviruotas medinis padėkliukas yra originalus, tačiau retas kuris jį naudos kasdien.

Nedovanokite niekučių ar ypatingai prabangių daiktų. Pasirinkus menką dovaną, jums bus sunku išreikšti pagarbą, galiausiai daiktas bus numestas į stalčių ir pamirštas. O brangi dovana gali sukelti nepatogumo jausmą ir įpareigoti. Geriausia rinktis daiktus, naudojamus kasdienybėje, tik pakeičiant juos į prabangesnį variantą. Tokiu būdu pasirinktas daiktas bus naudojamas ir vis primins apie teikėjus. Venkite per daug intymių produktų, nebent Jūsų santykiai labai artimi.

Taip pat nepatariame dovanoti drabužių, nes galite prašauti tiek rinkdami stilių, tiek dydį. Venkite dovanų, kurias sunku prižiūrėti – bonsai yra populiarus pasirinkimas, tačiau juos prižiūrėti yra ypatingai sudėtinga, tad džiuginti jie gali neilgai. Nors Lietuvoje pinigus dovanoti yra labai populiaru, bosui jų teikti nereikėtų. Dovanų čekiai ar banknotų pluoštelis bus ir neskoninga, ir labiau primins kyšį nei nuoširdžią padėką ir pagarbą.

Siekite sukurti orginalumą per dovanos pateikimą – pakuotę, sveikinimo tekstą ar net įteikimą. Nepamirškite šių detalių ir skirkite joms tiek pat pastangų, kiek ir pačiai dovanai. Pirmas įspūdis labai svarbus, tad suteikite paslapties ir dovaną išvyniojant. Nepamirškite nuoširdaus sveikinimo teksto, būtent taip Jūs išsiskirsite ir sukursite ryšį. Kurti didelių tekstų tikrai nereikia, bet nuoširdi padėka, prisiminimai ir situacijų atkartojimas garantuotai pakutens jausmus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)