Būdama vos 14-kos Karolina nutarė išvykti iš Lietuvos. Panorusi pakeisti nusistovėjusį gyvenimo ritmą Karolina įkalbėjo tėvus ir išvyko mokytis į Angliją, rašoma pranešime žiniasklaidai. Kaip vėliau suprato, ten įgyta patirtis pakeitė jos gyvenimą.

„Nebuvo lengva, teko patirti patyčias, atstūmimą, bet laikiausi savo tikslo, – pirmuosius žingsnius 9-oje bendrojo ugdymo klasėje Didžiojoje Britanijoje prisiminė K. Barasnevičiūtė. – Gyvendama svetur patyriau įvairią jausmų paletę, tad gana anksti suvokiau, kaip svarbu merginai jausti pasitikėjimą, savivertę tiek viduje, tiek išorėje.“

Anglijoje K. Barasnevičiūtė įgijo ne tik vidurinį išsilavinimą. Londono karališkajame koledže sėmėsi verslo vadybos žinių, o Londono imperatoriškajame koledže įgijo strateginio marketingo magistro laipsnį.
Karolina Barasnevičiūtė

Nėrė į grožio verslą

Įgytos žinios nenuėjo veltui – grįžusi į Lietuvą mergina sukūrė kosmetikos ir maisto papildų verslą, kurio esmė – puoselėti moters grožį ir sveikatą. Pradžią tam davė merginos mamos turėta vos gyvuojanti elektroninė parduotuvė. Karolina nutarė ją atgaivinti – tai buvo puiki proga pritaikyti koledže įgytas žinias.

„Su kolega sugalvoję pavadinimą „Newcrush“ (liet. nauja simpatija), siekėme, kad jame atsispindėtų mūsų kuriamo verslo identitetas. Tikslas – pasiūlyti moterims gaminius, kurie leistų rūpintis savo kūnu, savijauta, džiugintų ir teiktų pasitikėjimo savimi“, – pasakoja Karolina.

Elektroninė parduotuvė atstovauja pasaulinius prekės ženklus, kuriems yra taikoma itin griežta atranka, keliami itin aukšti reikalavimai kokybei. Mergina džiaugiasi galėdama bendradarbiaudami su prestižiniais prekių ženklais iš Europos, Australijos ar Pietų Korėjos.
Karolina Barasnevičiūtė

Pirmieji pradėjo dirbti su nuomonės formuotojais

Karolina su šypsena prisimena, kad vos prieš penkerius metus, kai ji dar mokėsi Didžiojoje Britanijoje, dalis Lietuvoje likusių draugų nesuprato, kokius mokslus ji kremtanti, tačiau rezultatai nustebino ne vieną.

„Buvome pirmieji Lietuvoje, sukūrę nuomonės formuotojų kontraktus ir gaires, – studijų nauda džiaugiasi mergina. – Vieni pirmųjų pradėjome partnerystę su viena ryškiausių nuomonės formuotojų šalyje Inga Žuolyte. Tarp dabartinių mūsų partnerių – žinomos nuomonės formuotojos kaip Indrė Kavaliauskaitė ar Indrė Trusovė. Tikslingas kelias ir tuomet inovatyvūs sprendimai Lietuvoje prisidėjo prie greito ir sėkmingo verslo augimo.“
Karolina Barasnevičiūtė

Finansuoja psichologo konsultacijas

Šiandien 28-erių verslininkė su šypsena prisimena kadaise sau mestus iššūkius ir patikina, jog nieko nekeistų. Net sudėtingo etapo, kai teko kovoti su rimtais sveikatos sutrikimais, kilusiais ypač įtemptu etapu kuriant verslą.

„Esu maksimalistė, darboholikė. Darbui stengiuosi atiduoti visą save ir kartais perlenkiu lazdą. Įrodymu, kad privalu rūpintis savo psichologine sveikata, man tapo įvykis autostradoje, kuris vos nesibaigė tragiškai – kai ištikus panikos atakai nesugebėjau suvaldyti automobilio. Laimei, viskas baigėsi be liūdnų pasekmių, tačiau supratau: man būtina pagalba“, – atvirauja verslininkė.

Pašnekovė neslepia, kad iš pradžių gėdijosi tokios patirties, tačiau kuo daugiau bendravo, tuo labiau įsitikino, kad tai – itin rimta problema, į kurią negalima numoti ranka. O supratusi, kad šiais nuolatinės įtampos laikais panikos atakas patiria labai daug žmonių, verslininkė K. Barasnevičiūtė nutarė prisidėti prie jos sprendimo. Moteris subūrė psichologių komandą ir savo lėšomis kelioms moterims kas mėnesį apmoka iki 3 nemokamų konsultacijų.

„Dažnai kalbame apie fizinį saugumą, bet mūsų verslas nori paskatinti nepamiršti ir savo emocinės būsenos. Tokia ir mūsų vizija – prisidėti prie moters išorinės ir vidinės darnos“, – pokalbį baigia sveikatos ir grožio produktų prekės ženklo įkūrėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)