Bendras konkurso prizinis fondas – 30 000 Eur. Prie kvapą gniaužiančių ir įdomių dienos šviesos projektų per 10 konkurso gyvavimo metų jau yra prisijungę net dešimtys tūkstančių studentų iš daugiau nei 100 įvairių pasaulio šalių ir 800 universitetų.

Nuo 2004 metų, kai pirmą kartą buvo surengtas tarptautinis „Velux“ konkursas architektūros studentams, jis išaugo į bene didžiausią renginį, skirtą šios profesijos besimokantiems žmonėms. Kiekvienais metais konkursas kviečia studentus atrasti ir tyrinėti dienos šviesos reikšmę architektūroje bei kurti naujas idėjas. O jo tikslas – paskatinti žmones plačiau suvokti natūralią šviesą kaip neišsenkantį energijos, šviesos ir gyvybės šaltinį.

Architektūros studentai, po vieną arba susibūrę į komandas, kviečiami sukurti projektą vienai iš dviejų temų – „Dienos šviesa pastatuose“ arba „Dienos šviesos tyrimai“. Konkurso pabaigoje kiekviename iš penkių pasaulio regionų komisija išrinks po du nugalėtojus, kurie bus pakviesti į Pasaulio architektūros festivalį, vyksiantį 2022 metų gruodį, Lisabonoje. Apdovanojimus gaus ne tik geriausią idėją sukūrę projektai, bet ir dėstytojai ar mentoriai, prisidėję prie studentų darbų.

„Šis konkursas – tai puiki galimybė Lietuvoje architektūrą studijuojantiems žmonėms pademonstruoti savo kūrybiškumą tarptautiniu lygiu. Dienos šviesa yra mūsų stiprybė, energijos ir gerovės šaltinis, o jos panaudojimas architektūroje – neišsenkantis. Inovatyvūs sprendimai, derinant modernias technologijas su gamtiniu šaltiniu, yra tai, ko reikia šiuolaikinei architektūrai“, – sako įmonės generalinis direktorius Baltijos šalims Dmitrijs Astašonoks.

Norint dalyvauti projekte, būtina registracija. Ji vyksta nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. iki 2022 m. balandžio 1 d.

Registracijos formoje studentai turi nurodyti savo vardą, pavardę, el. pašto adresą, universiteto, kuriame mokosi, pavadinimą ir šalį. Užsiregistravus siūloma susisiekti su dėstytojais, sudaryti komandas ir apmąstyti projekto idėją.

Detalesnę informaciją apie konkursą ir dalyvavimą jame rasite svetainėje https://www.daylightandarchitecture.com/iva/award-brief/.

Šis tarptautinis konkursas yra „Velux Daylight & Architecture“ bendruomenės veiklos dalis, kuriai priklauso architektai, žurnalistai bei tyrėjai. Jų unikaliai sukurtas turinys skelbiamas svetainėje daylightandarchitecture.com. Čia galima rasti vertingų paskaitų, pokalbių ir straipsnių. Tokia medžiaga yra ypač vertinga architektūros studentams, kurie planuoja ar yra anksčiau dalyvavę tarptautiniame konkurse. Svetainėje semkitės įkvėpimo būsimiems darbams ir gilinkite supratimą apie dienos šviesos svarbą mūsų kasdieniam gyvenimui, gerovei bei sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją