Karlas Lagerfeldas – cinikas ir genijus, grožio puoselėtojas ir negailestingas kritikas visko, kas nesutapo su jo asmenine grožio samprata. Madų kaizeris pateko į istoriją ne tik nuostabiomis drabužių kolekcijomis, bet ir griežtais, o kartais netgi skandalingais komentarais, ir ne tik apie madą. Prieš keletą metų mados namų „Chanel“ šimtmečio proga prancūzų leidykla „Flammarion“ surinko garsiojo dizainerio pasisakymus į vieną knygą „The World According to Karl“ („Pasaulis pagal Karlą“). Mes atrinkome keletą aštriausių jo citatų, kurios šiandien, galbūt, skambėtų visai kitaip. Tačiau kaizeriai tuo ir pasižymi, kad sako tai, ką galvoja.

Apie šventiškai pasipuošusius svečius Kate Middleton ir princo Williamo vestuvėse: „Blogos proporcijos, šlykščios skrybėlės, trumpos kelnės ant storų kojų“.

Apie permainingą madų pasaulį: „Tai, ką padariau aš, niekada nebūtų padariusi Coco Chanel. Ji šito būtų neapkentusi“.
Karlas Lagerfeldas kolekcijos pristatyme

Apie „Chanel“ madų eksperimentus: „Aš esu savotiškas mados nimfomanas, kuris niekaip negali pasiekti orgazmo“.
Apie moteris, kurios piktinasi pernelyg liesais modeliais: „Tai storos mumijos, drybsančios ant savo sofų priešais televizorių su pakeliu bulvių traškučių ir sakančios, kad šie modeliai – baisūs“.
Karlas Lagerfeldas kolekcijos pristatyme

Apie vyrų ūgį: „Gyvenimas nėra grožio konkursas. Kai kurie negražūs žmonės būna tiesiog nuostabūs. Ko nekenčiu, tai atgrasių, bjaurių žmonių... Blogiau visų yra atgrasūs neūžaugos. Moterys gali būti neaukštos, bet vyrams tai yra nepriimtina. Tai tas dalykas, su kuriuo jie niekada negalės susitaikyti... jie būna pikti ir nori jus užmušti“.
Apie dietas: „Kūnas turi būti nepriekaištingas. Jei taip nėra, pirkite mažesnio dydžio drabužius ir mažiau valgykite“.
Karlo Lagerfeldo paroda

Apie kailio naudojimą: „Ūkininkai būna meilūs karvėms ir kiaulėms, bet po to vis tiek jas užmuša. Jie dar didesni veidmainiai negu medžiotojai. Medžiotojai bent jau nemeilikauja žvėrims. Man nepatinka, kad žmonės žudo gyvūnus, bet man taip pat nepatinka, kai yra žudomi žmonės, o tai, regis, pasaulyje yra labai populiaru“.
Apie bendravimo laisvę: „Būkite politiškai korektiškas, bet, prašau, nevarginkite aplinkinių kalbomis apie politinį korektiškumą, nes tai jau visko pabaiga. Norite sukelti nuobodulį? Pokalbio metu būkite politiškai korektiškas“.
Karlas Lagerfeldas kolekcijos pristatyme

Apie konkurentus: „Pamenu vieną dizainerę, kuri sakė, kad protingos moterys nedėvi jos suknelių. Akivaizdu, kad ją ištiko bankrotas“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)