2018-uosius Viktorija prisimena kaip lemtingų sprendimų metus, nes būtent tada ji būdama 21-erių prisijungė prie itin ambicingos, tarptautinės įmonės „iFuture INVESTMENTS“ vadovų komandos.

Tiesa, anot jos, tuomet tai visiškai neatrodė, kaip didelis pasiekimas. Priešingai – būti jauniausia grupės vadove kėlė didelę baimę ir nerimą. Ji suprato, kad reikės įdėti daug daugiau pastangų nei kitiems norint užsitarnauti pasitikėjimą. Tačiau tuo pačiu jautė, kad geresnio laiko ieškoti tikrai nereikia, nes galbūt tai yra galimybė, kuri dažnai pasitaiko tik kartą gyvenime.

„Pamenu, kai dar pirmame savo studijų kurse dirbau vienoje iš įmonių, kur buvau atsakinga už reklaminių renginių (prezentacijų) organizavimą. Tas darbas man sekėsi puikiai, bet įmonės veikla ir politika stipriai kirtosi su mano požiūriu ir vertybėmis. Jaučiausi taip, lyg parduočiau visiškai žmogui nenaudingą produktą, buvau aplinkoje, kurioje vyravo nuomonė „nepakeičiamų nėra". Kita vertus, jaučiausi stabiliai – uždirbau apie 700-800 EUR, kas tuo metu man atrodė tikrai labai dideli pinigai”, – savo pirmuosius rimtesnius žingsnius darbinėje karjeroje šypsodamasi prisimena Viktorija.

Neigiamą nuomonę išstūmė kitoks požiūris

Nors Viktorijos veidas dažnai puikavosi jos tuometinės darbovietės „garbės lentoje", kas atrodytų turėtų stipriai motyvuoti, vis tik po pirmojo studijų kurso atėjus vasarai ji nusprendė, kad reikia ieškoti kažko naujo. Ne dėl papildomų pajamų, bet dėl asmeninio augimo. Ieškoti vietos, kur būtų galima kurti didesnė vertę žmonėms ir tobulėti be ribų.

„Kai pasinėriau į paieškas, darbus pirmiausia pradėjo siūlyti įvairūs draudimo brokeriai. Aš į tai žiūrėjau itin skeptiškai, nes man tokia veikla atrodė kaip dar viena žmogui nereikalinga paslauga. Tačiau požiūris kardinaliai pasikeitė kai pakvietė pasikalbėti dabartinės darbovietės vadovė Renata Medvedeva. Ji buvo pirmoji, kuri man parodė tikrąją tokio darbo esmę ir vertę per žmogaus prizmę. Vienintelė paaiškino, kodėl visų pirma žmogui tai yra svarbu, kodėl šie produktai yra reikalingi. Ji vienintelė neakcentavo ir nekalbėjo vien tik apie, tai kiek užsidirbsiu iš tokios veiklos. Iš tikrųjų net ne visai supratau, ką man reikės daryti ar ką tai man duos, bet vidinis jausmas, intuicija labai aiškiai sakė, jog man reikia čia būti. O dabar drąsiai galiu pasakyti, kad tai vienas geriausių mano priimtų sprendimų, dėl kurio nė minutės nesu sudvejojusi”, – patirtimi dalijasi Viktorija.

Įdomu tai, kad vadovų komandos dalimi mergina tapo įmonėje padirbusi vos porą mėnesių. Ir nors pačioje pradžioje ji į viską žvelgė tik kaip į papildomą darbą, galiausiai tai tapo pagrindine veikla.

„Sakyčiau šiuo atveju labai padėjo požiūris, kad pirmiau reikia galvoti apie darbo prasmę, o ne tik apie pinigus. Nes kai supratau šios veiklos vertę klientams, žinojau, ką daryti ir dariau tai su didele meile ir atsidavimu. Solidus uždarbis automatiškai atplaukė. Dabar, kai kas nors paklausia, ar kažką galima greitai pasiekti, kai esi motyvuotas, aš pateikiu konkretų savo pavyzdį – 2018 m. liepą atėjau kaip į papildomą darbą, 2018 rugsėjį jau buvau viena iš vadovų komandos narių, o 2019 m. jau buvo nominuota įmonės metų vadovu ir šiuo metu mano komandą sudaro beveik 90 žmonių, su kuriais rodome didžiausius pardavimų rezultatus visoje bendrovėje”, – pasakoja Vikorija.

Kai nėra fiksuoto atlygio, tai nėra ir ribų

Anot pardavimų grupės vadovės, dažniausiai žmones konsultanto darbas gąsdina dėl to, jog nėra fiksuoto atlygio. Dvejojama, kad nepavyks užsitikrinti stabilių pajamų. Tačiau V. Burdulytės teigimu, fiksuoto atlygio nebuvimą reikia vertinti tik teigiamai, nes tai yra tarsi neturėjimas ribų – nebuvimas požiūrio, kad yra tam tikros lubos ir kažkas kitas nuspręs, kiek esi vertas. Tai leidžia neužsibūti komforto zonoje, nuolat ieškoti būdų, kaip tobulėti ir leisti sau plačiau svajoti, kurti.

„Mūsų kasdienybė yra pilna iššūkių. Čia nuolat esi priverstas ieškoti daugiau. Pradžioje iššūkis būna paskambinti klientui, vos įgudus pravesti konsultaciją ar darbo pokalbį. Vėliau seka komandos valdymo įgūdžių formavimas ir su tuo susiję iššūkiai, mokymų, seminarų vedimas, projektų organizavimas bei įgyvendinimas ir t.t. Jei tik esi aktyvus, tokiame darbe nuolat rasi terpę, kur save realizuoti, ir augti. Be to, jei tik yra noro, gali mokytis ir tokių dalykų kaip kūno kalbos, psichologijos, socialinių tinklų valdymo, viešojo kalbėjimo meno ir dar daug kitų dalykų. Taip yra, nes kasdien bendrauji su visiškai skirtingais žmonėmis kiekvienam suprantama ir priimtina kalba ir būdais“, – mintimis dalijasi Viktorija.

Anot finansų specialistės, pensijų reformos, gyvybės bei turto draudimus ir kitomis finansines priemones išmanančiu bei klientus konsultuoti galinčiu specialistu gali tapti kone kiekvienas, nepriklausomai nuo jo ankstesnės specialybės, amžiaus, lyties ar patirties. Jis tiesiog turi būti pasiryžęs mokytis ir keistis, priimti naują informaciją.

„Turime puikių to pavyzdžių – mūsų komandoje tarp kolegų galima rasti buvusių mokytojų, buhalterių, inžinierių ir dar daug skirtingų sričių profesionalų.

Kaip ir bet kur kitur, kai atėjęs į naują darbą turi mokytis ir priimti naują specifiką, taip ir čia – visa patirtis yra perduodama ir viskas išmokstama. Tereikia turėti noro ir ryžto. Bene svarbiausias dalykas iš visų – pasitikėti savimi, turėti viziją ir rasti sau tinkamą komunikavimo kryptį nesilyginant su kitais.“, – priežastis sėkmingai karjerai šypsodamasi apibūdina ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)