Išgerkite kavos pagal tam tikrą metodiką

Sakoma, kad išgėrus kavos, o tada trumpam numigus, tonizuojančio gėrimo poveikis padidėja net kelis kartus. Mikromiegas, kaip kartais pavadinamas tasai papildomas 15–20 minučių trunkantis snūstelėjimas, padeda atgauti jėgas ir paruošti organizmą kofeino efektui.

Norint patirti žvalinantį trumpo miego poveikį, reikia išgerti nedidelį puodelį kavos (efektui sustiprinti galima sukrimsti ir gabalėlį karčiojo šokolado) ir grįžti į lovą, prieš tai nustačius žadintuvą, kad suskambėtų ne vėliau kaip po 20 minučių, t. y. iki prasidės giliojo miego fazė. Tą akimirką, kada jau būtinai teks keltis, kava bus pradėjusi veikti organizmą, na, o dėl to, kad būsite numigę, kavos efektas bus stipresnis.

Pakramtykite mėtos lapelį
Jei mėtų kaip tyčia neturite, puikiausiai tiks ir mėtinė kramtomoji guma, juolab, kad pastarosios poveikis kur kas geriau pajuntamas. Mentolis pats savaime veikia energizuojančiai, taigi, budina organizmą, o kramtant atliekami judesiai aktyvina galvos smegenis, priversdami jas suvokti, kad netrukus teks pradėti maisto virškinimo procesą. Tam ruošiantis pradedamas gaminti insulinas, tolydžio didinantis žvalumo pojūtį.

Išgerkite kavos tada, kada reikia

Galbūt girdėjote taisyklę, kad gerti kavą reikia tiktai praėjus valandai po nubudimo? Kaip rodo neseniai atlikti tyrimai, būtent šiuo valandą trunkančiu laikotarpiu organizme gaminamas kortizolis, kaip tik ir padedantis išsibudinti.

O štai kava sutrikdo natūralų šio streso hormonu praminto junginio išskyrimą – blokuoja jo gamybą. Kai taip nutinka, organizmui prireikia daugiau laiko įsivažiuoti į įprastą dienos ritmą, todėl net atsisėdę prie darbo stalo dar kurį laiką knapsime nosimi.

Nusiplaukite rankas

Pamėginkite šaltu vandeniu nusiplauti rankas. Ne veidą, ne galvą ir ne kūną, o būtent rankas. Šis triukas padės greičiau pražvalėti, be to, jis veikia ne tik kaip būdas mieguistumui išvaikyti, bet ir kaip atvėsti per karščius padedantis bei nervinę įtampą mažinantis metodas. Jo veiksmingumas aiškinamas tuo, kad mūsų rankose yra taškų, susietų su įvairiausiomis organizmo sritimis.
Plaunasi rankas

Pasimasažuokite
Spaudžiant tam tikrus ant kūno esančius taškus pavyksta suintensyvinti kraujotaką, o kai taip nutinka, mieguistumas praeina daug greičiau. Todėl galima pamėginti pasimasažuoti: lėtais sukamaisiais judesiais pamasažuoti viršugalvį, užpakalinę kaklo sritį, tarpumentį, ausis (lezgelius), tarp didžiojo ir rodomojo pirštų esančią sritį bei vietą žemiau kelių.

Pasėdėkite ant medinės kėdės
Kėdė nebūtinai turi būti medinė. Tiks ir metalinė arba plastmasinė. Svarbiausia, kad ji nebūtų minkšta, ir jau tikrai neverta rinktis fotelio arba sofos. Jūsų užduotis – susikurti kuriam laikui maksimaliai nepatogias sąlygas. Kietas paviršius, ant kurio trumpam (šį žodį būtina akcentuoti) prisėsite, prisvers pajusti diskomfortą, todėl miegai kaipmat išsilakstys.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)