– Kuo vaikystėje svajojote tapti?

– Turėjau daug svajonių, kuo norėčiau būti. Besimokydama mokykloje buvau tvirtai įsitikinusi, jog tapsiu mokslininke, planavau studijuoti fiziką. Tai man atrodė kaip puiki karjeros kryptis, kurioje galima tiek realizuoti save, tiek prisidėti prie inovacijų kūrimo, o gal net ir išrasti kažką naujo! Tad baigusi mokyklą įstojau į Vilniaus universitetą ir įgijau fizikos bakalauro diplomą.

Tačiau prieš šešerius metus įkūriau rinkodaros, dizaino ir internetinių svetainių kūrimo agentūrą LKI Consulting, kuriai ir vadovauju. Pirmus agentūros gyvavimo metus aš dirbau viena, tačiau šiuo metu jau turiu 8 žmonių komandą.
Laura Kornelija Inamedinova

– Nuo ko pradėjote kuriant marketingo įmonę ir ar sunkus buvo šis kelias?

– Tikrai nebuvo lengva įsitvirtinti verslo pasaulyje, tačiau pats procesas buvo be galo įdomus. Studijų metai man buvo tikras savęs paieškos metas. Pradėjau savo karjeros kelią nuo praktikos skirtingose įmonėse – pradedant nuo tuo metu vieno iš geidžiamiausių darbdavių „Barclays“ kibernetinio saugumo skyriuje iki „Laisvos Rinkos Instituto“, kur galėjau suprasti bei pagilinti savo ekonomikos ir politikos žinias. Teko padirbėti ir „Vinted“ klientų aptarnavimo komandoje. Skirtingos praktikos bei darbai leido man geriau suprasti save ir savo karjeros kelią.

Trečiame studijų kurse pradėjau dirbti komunikacijos srityje. Tai buvo mano pirma patirtis su rinkodara, tačiau nuo pat pirmų dienų pajutau, kad tai yra sritis, kurioje man natūraliai sekasi. Taip pat neįkainojamą patirtį gavau rašydama Forbes ir The Huffington Post portalams. Dirbau ne vienoje įmonėje tiek kaip darbuotoja, tiek kaip laisvai samdoma profesionalė (freelancerė) kol supratau, kad esu sukaupusi pakankamai patirties pradėti savo verslą.
Laura Kornelija Inamedinova

– Kokius išskirtumėte savo darbo privalumus?

– Esu įsitikinusi, kad kiekvienas darbas turi ir privalumų ir trūkumų. Vadovavimas įmonei yra tikrai atsakinga sritis – kaip vadovas atsakai ne tik už darbų kokybę, bet ir už darbuotojus, naujų klientų pritraukimą, finansus bei kita.

Tačiau vadovas turi ir neįkainojamą galią sukurti pozityvią, gerą darbo aplinką, kurioje visi komandos nariai jaučiasi suprasti, įvertinti ir tinkamai išnaudojantys savo potencialą.

Privalumai, tai – naujovės, t.y. nauji klientai, naujos pažintys, nauji projektai bei iššūkiai. Tai yra neatsiejama rinkodaros agentūros dalis, kuri man be galo patinka. Šis darbas nuolat verčia tobulėti.

Be to, šis darbas sukuria labai daug gerų prisiminimų. Dirbant tenka daug keliauti, tad kiekvienoje kelionėje ar renginyje sutinku be galo daug įkvepiančių asmenybių. Labiausiai įsimena pažintys, kurios vėliau išsivysto į rimtus projektus bei ilgalaikį bendradarbiavimą.
Laura Kornelija Inamedinova

– Kaip atrodo įprasta jūsų darbo diena?

– Kiekviena mano diena yra suplanuota minučių tikslumu. Stengiuosi nepasinerti į darbus vos nubudusi, tad kiekvieną rytą pradedu lėtai – medituoju, tris kartus per savaitę sportuoju sporto salėje su treneriu, skiriu laiko užrašams, savo mintimis, bei dienos planavimui.

Darbas prasideda nuo skambučių su komandos nariais ir dienos planų aptarimo. Vėliau seka susitikimai su klientais. Pripažinsiu, neretai tenka dirbti iki vėlumos, tačiau stengiuosi skirti bent vieną dieną per savaitę visiškam atsiribojimui nuo darbų – tai padeda dirbti itin efektyviai.
Po darbų dažnai važiuoju į žirgyną – tai mano puikiausias poilsis ir terapija.
Laura Kornelija Inamedinova

– Savo patirtimi dalijatės socialiniuose tinkluose – ar daug sulaukiate žmonių susidomėjimo ir palaikymo?

– Pradėti dalintis savo patirtimi socialiniuose tinkluose norėdama įkvėpti kitus, ypač jaunas merginas, drąsiai siekti savo tikslų ir užkariauti verslo pasaulį. Prisimenu save, dar tik žengiančią pirmuosius karjeros žingsnius – buvo tikrai nedrąsu ir trūko palaikymo bei pozityvių pavyzdžių. Ta Laura, kuria buvau prieš keletą metų, ir yra mano inspiracija kuriant turinį. Aš noriu dalintis tomis temomis, ta informacija, kurios man pačiai labai trūko pradedant savo verslą.

Iš tiesų, savo veiklą socialiniuose tinkluose pradėjau kaip hobį, tačiau netrukus pamačiau, kad mano įrašai įkvepia kitus, ėmė augti auditorija, sulaukdavau vis daugiau užklausų ne tik apie asmeninį tobulėjimą, bet ir apie verslą.

Per socialinius tinklus mane pamato vis daugiau žmonių, suranda nauji verslo partneriai bei darbuotojai.
Laura Kornelija Inamedinova

– Kalbate apie asmeninį tobulėjimą – kaip tai pakeitė Jūsų gyvenimą?
– Gal atrodys, kad perdedu, bet pradėjus rūpintis savo asmeniniu tobulėjimu mano gyvenimas pasisuko 180 laipsnių kampu. Supratau, kad tik gebėdama pasirūpinti savimi galėsiu produktyviai padėti kitiems, vystyti verslą. Gilinimasis į save man suteikė pasitikėjimo, vidinės ramybės, sumažino streso kiekį. Išmokau priimti savo netobulumus ir neretai juos paversti privalumais, taip pat asmeninio tobulėjimo dėka pagerinau santykius su aplinkiniais.
Štai keletas mano asmeninių patarimų, kaip pradėti rūpintis savimi ir tobulėti:
Laura Kornelija Inamedinova

* Išsikelk mažus, lengvai pasiekiamus asmeninio tobulėjimo tikslus.

* Motyvacija bei disciplina yra „ištreniruojamos“ savybės. Reikia pradėti nuo mažų žingsnelių, pavyzdžiui, nubėgti 1 kilometrą ar perskaityti 10 puslapių knygos. Atlikus užsibrėžtą tikslą atsiras labai daug pozityvios energijos ir natūraliai kitą kartą jau, žiūrėk, perskaitysi 15 puslapių ar nubėgsi 2 kilometrus. Ir taip po truputį tikslai didės.

* Pozityvus mąstymas.
Žmonės dažnai pamiršta, kiek daug galios turi pozityvus mąstymas ir tikėjimas savimi. Mūsų mintys, vidinis monologas, kurį sau kalbame, privalo būti pozityvus ir motyvuojantis. Mes privalome būti savo paties didžiausi fanai ir palaikymo komanda. Ir net kai būna sunku, turime tikėti savimi, kad mums pavyks.

* Suteikti prioritetą sau.
Vienas geriausių patarimų apie meilę sau, kurį esu girdėjusi, skamba taip: „Jei nori pasirūpinti kitais, pirma pasirūpink savimi“. Asmeninis tobulėjimas turi tapti prioritetu, nes tik tuomet, kai žmogus yra laimingas pats su savimi, jis gali skleisti gerą energiją bei nuotaiką ir aplinkai.
Laura Kornelija Inamedinova

– Ar jaučiatės laiminga būdama šiuo metu ten, kur esate?

– Jaučiuosi be galo laiminga ir įkvėpta tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime. Šiuo metu sparčiai auginame LKI Consulting komandą, tad esu pasinėrusi į darbuotojų paieškas ir procesų dėliojimą. Asmeniniame gyvenime jaučiuosi atradusi ramybę bei jaučiu besąlygišką artimųjų palaikymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)