Vos ėmusi rodytis viešumoje, Meghan Markle ėmė visiems patikti. Iš tiesų – buvusi aktorė moka sužavėti, vos pasirodžiusi. Etiketo ekspertė Myka Meier iš „Beautmont Etiquette“ paanalizavo 38 m. hercogienės taktiką ir paaiškino, ko ji imasi, norėdama padaryti puikų įspūdį.

M. Meier aiškino: „Būdama daugelio labdaros organizacijų globėja ir garbinga viešnia daugelyje reginių, Meghan nuolat susitinka ir bendrauja su daugybe žmonių; jai reikia sugebėti rasti bendrą kalbą su visais. Meghan padaro puikų pirmą įspūdį. Ji pasitelkia tam tikras gudrybes, – dažnai tą galima pastebėti, – kuo puikiausiai ir jūs galite jas išbandyti. Viskas, pradedant jos laikysena, baigiant mimika, yra tikras mokslas, kuriu grindžiamas Meghan žavesys. Tiesa, kiekvienas gali šito išmokti.“

Laisvos rankos

Visų pirma, norint atrodyti nusiteikusiam bendravimui, suinteresuotam, rankos turėtų būti laisvos.
„Visas detales reikia suplanuoti iš anksto, iki smulkmenų – netgi kokioje rankoje laikysite rankinę, kai įeisite į patalpą, – teigia M. Meier. – Kad atrodytumėte maksimaliai prieinamos, rankinę laikykite kairėje rankoje, kad su dešine galėtumėte sveikintis, pamoti. Ne kartą matėme, kaip tai darė Meghan, ateidama į vakarėlį; būtent dėl to jai nereikia perimti rankinės į kitą ranką, norint paspausti ranką sveikinantis. Kai jus visiems pristato, rankoje laikykite gėrimo taurę. Taip atrodysite bendringesni, atviresni.“
Gyva mimika
Meghan Markle

Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į mimiką. Kaip teigia ekspertė, šypsena ir susidomėjimą rodantis žvilgsnis padeda iš karto patikti publikai. „Filmuotoje medžiagoje dažnai pastebime, kad Meghan, įeidama į patalpą, paiso formulės „plačiai atmerkti akis ir šypsotis“. Taip ji demonstruoja draugišką charakterį, atvirumą ir šiltumą, be to, dažniausiai gražiai atrodo nuotraukose“, – konstatavo M. Meier.
Kreipimasis vardu

Pagal etiketo taisykles, į pašnekovą reikia kreiptis vardu. Sasekso kunigaikštienė, kuriai teko susitikti ir bendrauti su daugybe žmonių, griežtai paisė šios taisyklės, juk pasąmonės lygmeniu pašnekovui siunčiamas signalas, kad jis svarbus, kas yra būtina, siekiant padaryti žmogui gerą įspūdį. „Kai pirmą kartą su kuo nors susitinkate, žmogus pasijunta svarbus, jeigu jo vardas ne tik prisimenamas, bet ir vartojamas kreipiantis“, – pabrėžė ekspertė.
Veidrodinis kūno kalbos kartojimas
Meghan Markle

Pasak ekspertės, jeigu pokalbio metu pašnekovas palinksta į priekį, jo kūno kalbos atkartojimas skatina komfortiškiau jaustis. „Dažnai matome, kaip Meghan pirmo susitikimo metu atspindi kūno kalbą“, – teigė M. Meier.
Tinkamos pozos
Harry ir Meghan Markle interviu

Etiketo ekspertė tikina – nepriklausomai nuo, ar sėdite, ar stovite, jūsų pečiai visada turi būti atlošti atgal, o smakras žiūrėti į grindis.

Sukryžiuotas kojas kiek pasukus į kurį nors šoną, išlaikysite tinkamą laikyseną, aiškina etiketo ekspertė tiems, kas nemoka tinkamai sėdėti. Jos teigimu, nesvarbu, ar Mehgan sėdi, ar stovi, jos poza, laikysena yra tokia, kokia būdinga žvaigždėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)