Nemokant bendrauti su toksiškais žmonėmis, jie neretai tiesiog apnuodija kitus, dažniausiai sąmoningai to ir siekia.

Toksiškų žmonių būna įvairių – garsių ir tylių, piktų ir ramių, protingų ir nuobodžių, ekscentriškų ir t. t. Ne visada pavyksta iš karto identifikuoti toksišką žmogų, dauguma jų – meistriški manipuliatoriai.

Žinant pagrindinius toksiškų žmonių tipus, bus lengviau nuo jų apsisaugoti ar išspręsti realius ar galimus konfliktus.

1. Tie, kurie pastoviai kritikuoja

Dėl kažkokios priežasties toksiški žmonės kažko pasiekia, kritikuodami kitus. Vertinga išgirsti konstruktyvią kritiką, o toksiška kritika naudos neduos. Patartina išsakyti toksiškiems kritikams, kad jų elgesys netinkamas, skaudinantis, o paskui juos pamiršti.

2. Tie, kurie gaišina jūsų laiką

Toksiški žmonės dažnai visur ieško dėmesio, dalis jų tiesiog nevertina jūsų laiko, gaišina jus. Abiejų tipų asmenys toksiški. Būtina nubrėžti aiškias ribas ir ginti savo poziciją.

3. Tie, kurie nuolat nuvilia mus ir draugus

Savaime suprantama, kad kartais nuviliame žmones, tai natūralu. O jei kitų nuvylimas tampa įpročiu, tai – toksiškas elgesys. Jeigu pastebėjote, kad gyvenime tai kartojasi, įspėkite toksišką asmenį, kad tokio elgesio daugiau nepakęsti, o jei tai nepadės, nutraukite bendravimą.

4. Tie, kurie nuolat siekia dėmesio sau

Daugelis toksiškų žmonių linkę į egocentrizmą, mano, kad viskas sukasi tik apie juos, tai niekada nesibaigia. Jei kažkas jiems nenaudinga, jie be gailesčio numoja anka. Dauguma tokio tipo toksiškų žmonių niekada nepasikeičia, tad tiesiog paleiskite juos.

5. Tie, kurie pavydi

Pavydas kartais nevalingai apima, bet nuolat pavydą jaučiančio žmogaus draugijoje išbūti sunku. Kodėl? Pirma, tokie žmonės nejaučia dėkingumo už tai, ką turi. Antra, jie dažnai įžeidinėja, žemina kažko jau pasiekusius žmones. Trečia, jei kažko pasiekiate, automatiškai tampate pavyduolio taikiniu. Ar bereikia kartoti, kad pavyduoliai – toksiški asmenys? Pats metas peržvelgti santykius su tokiu žmogumi.

6. Tie, kurie visada negatyviai nusiteikę

Tokie žmonės nuolat negatyviai nusiteikę, kažkuo nepatenkinti, neretai apimti nepaaiškinamo pesimizmo. Jie nuodingi, nes negatyvi energija stipri, lengva persiimti jų negatyvumu. Geriausia apsauga – šalintis tokių žmonių.

7. Tie, kurie nuolat jaučiasi auka

Jie neprisiima atsakomybės, ginčijasi su aplinkiniais, ilgai nepamiršta nuoskaudų, linkę suversti kaltę nekaltam žmogui. Toks elgesys būdingas aukos mentalitetą turintiems žmonėms, jis rodo nebrandų mąstymą ir toksišką poveikį kitiems. Galiausiai niekam nepatiks tas, kuris nenori prisiimti atsakomybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)