„Labai vertinu asociacijoje įgytą patirtį bei žinias ir esu dėkingas nariams už glaudų bendradarbiavimą, pasitikėjimą bei jų indėlį plėtojant atsinaujinančią energetiką Lietuvoje. Per visą mano asociacijoje praleistą laiką užmezgėme daug stiprių ryšių su Lietuvos ir užsienio organizacijomis, dalinomės ekspertinėmis įžvalgomis su energetikos sektoriaus dalyviais ir įvykdėme ne vieną Lietuvai reikšmingą projektą.

Po beveik penkerių sėkmingo darbo metų atėjo laikas pokyčiams, tad nusprendžiau imtis privačios veiklos, bet ir toliau ketinu dirbti atsinaujinančių energijos išteklių srityje“, – sako A. Radavičius.

Jo teigimu, vėjo energetika suvaidins itin svarbų vaidmenį Lietuvai siekiant tikslo iki 2050 metų 100 proc. šaliai reikalingos elektros energijos pasigaminti iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Lietuvos energetinės nepriklausomybės strategijoje, priimtoje 2018 metais, numatyta, kad vėjo elektrinių parkuose, kurie bus įrengti tiek sausumoje, tiek jūroje, ketinama pagaminti apie 55 proc. visos šaliai reikalingos elektros energijos. Būtent todėl asociacijos veikla išlieka itin svarbi.

„Pastarieji penkeri metai asociacijai buvo itin reikšmingi, narių skaičius daugiau nei padvigubėjo, tad esame dėkingi Aisčiui Radavičiui už jo įdirbį ne tik šiuo, bet ir visais kitais asociacijos klausimais. Puikiai suprantame ir visapusiškai palaikome jo norą toliau augti kaip šios srities profesionalui, o asociacijos veiklą tęsime ir toliau. Taryboje jau ėmėmės veiksmų naujam vadovui surasti, o kol tai padarysime pareigas laikinai eis direktoriaus asistentė Urtė Daškevičiūtė,“ – sako asociacijos tarybos pirmininkas Paulius Saltonas.

Jis tikisi, kad prie asociacijos prisijungsiantis naujasis vadovas ne tik sklandžiai perims darbus, bet ir toliau išlaikys strateginę asociacijos veiklos kryptį, užtikrins sklandų viešo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimą bei palaikys gerus santykius su Energetikos ministerija bei kitomis valdžios institucijomis įgyvendinant bendrus tikslus.

A. Radavičius Lietuvos vėjo elektrinių asociacijai vadovavo nuo 2016 m. liepos, per šį laikotarpį asociacijos narių skaičius daugiau nei padvigubėjo ir šiuo metu siekia 37.

Sprendimą dėl naujojo asociacijos direktoriaus paskyrimo priima Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos taryba. A. Radavičiui baigus darbus, kol bus išrinktas ir pareigas pradės eiti naujasis organizacijos vadovas, direktoriaus pareigas laikinai eis Urtė Daškevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)