Perėjimas iš patogios darbo vietos į visiškai naują sferą

Privačios mokyklos įkūrėja, verslininkė Laura Tekorė, pasakoja, kad siekiamybė ne tik save įprasminti, bet ir noras sukurti kažką vertingo, privertė palikti pardavimų ir rinkodaros sritį ir išbandyti save švietimo srityje. Moteris teigia, jog toks pokytis gyvenime, sukėlė nemažai streso ir neigiamų minčių.

„Tu tiek daug dirbi, atiduodi visą širdį vardan prasmės ir vertės, esi užtikrinta dėl ko visą tai darai ir kažkas ateina ir pasako: ne, tu negerai darai. Tada atrodo viskas kitaip, jautiesi palaužta ir supranti, jog nėra viskas taip gerai kaip tikėjaisi“, – pasakoja verslininkė.

Šiandien moteris džiaugiasi ir tiki, jog ne tik tvirtas žinojimas kur nori eiti, bet ir didelis darbas sukūrė tai, kuo dabar verslininkė gali didžiuotis.

Noras kilti karjeros laiptais, lydimas nežinomybės

Pardavimų ir tinklaveikos mokymų trenerė Ramunė Kasparavičienė, taip pat iš tų moterų, kurių noras kilti karjeros laiptais nebuvo lydimas vien tik sėkmės ir drąsos. Moteris teigia, jog noras pasidalinti su žmonėmis savo žiniomis, mokyti juos naujų ir vertingų dalykų, sukėlė didelių apmąstymų, kaip visą tai padaryti.

„Kai tenka kiekvieną savaitę treniruoti savo pardavimo kalbą, kai stovi prieš auditoriją ir turi pristatyti save skirtingų verslų atstovams, kuo esi išskirtinė, ką tu veiki, natūralu, kad po kurio laiko tampi stipresnė, bet iki tol teko labai padirbėti su savimi“, – patirtimi dalinasi verslininkė.

Pavykus ištobulinti savo pardavimo kalbą ir veikiant palaikančioje bendruomenėje, šiandien ji stovi prieš stipriausių Lietuvos verslo kompanijų auditorijas ir dalinasi tvarių ir ilgalaikių santykių mezgimo patirtimis.

Psichologė pataria

Psichologė ir „Start4networking“ bendruomenės mokymų ir ugdymo vadovė Ugnė Juodytė teigia, jog stresinės situacijos gali sukelti tam tikrus nerimo sutrikimus ar net depresija. Specialistė išskiria 5 punktus, kaip sau padėti.

1. Sistemingai atlikti dėmesio valdymo, įtampos mažinimo pratimus.

Tai gali būti tiek kvėpavimo, „mindfulness“ praktikos ar autogeninės treniruotės.

Mokslo tyrimai įrodė, kad kiekvieną dieną sistemingai atlikdami pratimą, kai mintimis pereiname kiekvieną kūno dalį, pastebėdami pojūčius (ar jų nebuvimą), galime gauti begales naudų. Todėl rekomenduoju šį ir kitas praktikas integruoti į kasdienius ritualus.

2. Mokykitės stabdyti ruminavimą!

Ruminavimas - tai nuolatinis nepadedančių minčių sukimas, ieškojimas priežasčių, kodėl jums taip nutinka, kodėl jums taip nesiseka gyvenime ir pan. Ir yra užstringama galvojime – jokių veiksmų žmogus nesiima. Todėl svarbu pagavus tokias inertiškas mintis, garsiai sau sakyti STOP ir nukreipti dėmesį kita linkme: paskambinti draugei, paskaityti knygą, imtis veiksmų pokyčiui, eiti pasivaikščioti ar ieškoti kitų būdų, kurie padėtų išeiti iš uždaro rato.

3. Pozityvi aplinka.

Jei aplinka jūsų nepalaiko – svarbu ieškoti žmonių, kurie būtų jūsų palaikytojai. Tokius žmones galite atrasti kalbėdami apie savo iššūkius, pasakodami apie juos. Tokioje situacijoje svarbu nelikti vienam.

4. Judėkite, vaikščiokite gamtoje.

Atlikta įdomių tyrimų, kurie parodo, kad pasivaikščiojimas gamtoje turi labai teigiamą terapinį poveikį.

5. Visada prisiminkite, kad sprendimai iš situacijos būna bent keli.

Tik ne visada pavyksta patiems juos pamatyti. Todėl kalbėkitės su žmonėmis, kurie gali suteikti resurso, konstruktyvių idėjų. Esant poreikiui kreipkitės į specialistus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją