Dėmesys saugumui

Vinted” yra technologinė platforma, leidžianti atlikti tai, ką žmonės daro jau tūkstantmečius, – socializuotis prekiaujant. Mūsų atveju, žmonės prailgina daiktų gyvavimo ciklą ir taip mažina apkrovą, tenkančią gamtai. Viena iš priežasčių, kuri istoriškai žvelgiant sėkmingas prekybos vietas atskyrė nuo nesėkmingų, yra saugumas. Jei žmonės vietose, kuriose galima prekiauti, nesijautė užtikrinti, jie rinkdavosi įsikurti ir prekiauti ten, kur žinojo, kad yra saugūs, kad nebus užpulti, nebus atimtas jų turtas“, – sako platformos saugumo ir privatumo direktorius Tomas Martinkėnas.

Anot specialisto, saugumo poreikis tiesiogiai atsispindi žmonių pasirinkimuose. Įmonės darytos apklausos parodė, kad vartotojai yra labiau linkę rinktis tą prekės ženklą, kuris investuoja į saugumą ir rūpinasi vartotojų duomenimis nei tą, kuris turi blogą reputaciją duomenų apsaugos šviesoje.

Kibernetinio saugumo svarbą verslo sektorius dar labiau pajuto per karantiną, padidėjus atakų ir incidentų skaičiui – Nacionalinio kibernetinio saugumo centro duomenimis, pernai kibernetinių incidentų skaičius išaugo 25 procentais. Vis dėlto, prekybos platformos informacijos saugumo ir privatumo klausimus visuomet laikė prioritetu. Tai tiesiogiai susiję su bendrovės plėtra, nes nuolat auga platformos vartotojų bei jų atliekamų operacijų skaičius, rašoma pranešime spaudai.

Įžengė į Kanadą

Metų pradžioje prekybos platforma paskelbė šiemet sieksianti įdarbinti dar apie 600 naujų darbuotojų, iš kurių 400 – Lietuvoje. Pernai bendrovė išsiplėtė Italijoje ir Nyderlanduose, o šiemet planuoja žengti ir į dar kelias tarptautines rinkas. Nuo šiol nemokama programėlė veiks ir Kanadoje, kur šios šalies gyventojai galės pirkti ir parduoti numylėtus, tačiau nebenaudojamus drabužius bei aksesuarus iš antrųjų rankų, taip suteikdami jiems antrą gyvenimą.

Remiantis atliktais tyrimais, daugiau nei trečdalis kanadiečių jau yra bent kartą pirkę naudotas mados prekes, o daugiau nei pusė apklaustųjų, kurie to darę nėra, svarstytų pirkti ar parduoti naudotus daiktus internetu. 45 proc. respondentų nurodė, kad pagrindinis veiksnys, skatinantis parduoti turimus daiktus, yra noras juos dar kartą panaudoti, o ne išmesti. Kitu svarbiu aspektu tampa tokio sandorio finansinė nauda. Geriausia motyvacija pirkti naudotas mados prekes anot apklaustųjų – galimybė įsigyti daugiau prekių už tą pačią kainą, tuo pačiu prisidedant prie tvarumo. Pasak „Vinted“, atsižvelgiant į šiuos duomenis, plėtra į Kanadą yra logiškas žingsnis, atspindintis šioje šalyje augančią tendenciją siekti tvaresnio ir sąmoningesnio vartojimo, susijusio su lengvais ir prieinamais sprendimais.

„Kanada yra mums puikiai tinkanti rinka ir džiugus etapas siekiant mūsų misijos paversti naudotus daiktus pirmuoju vartotojo pasirinkimu visame pasaulyje. Žinome, kad kanadiečiai vis labiau domisi žiedine ekonomika, o dalis jų artimiausiais mėnesiais ketina prekiauti dėvėtais drabužiais, taip sumažindami savo paliekamą taršos pėdsaką. Taip pat matome, kad kanadiečių motyvacija pirkti ir parduoti naudotas mados prekes yra panaši į tendencijas mūsų Europos rinkose, todėl esame įsitikinę, kad „Vinted“ suteiks naudos bei bus patogi ir šios šalies gyventojams“, – sako Thomas Plantenga, platformos generalinis direktorius.

Žingsnis į Kanadą, tapusią naujausia rinka, pažymi svarbų pokytį bendrovėje, pastaruosius kelis metus savo plėtrą vykdžiusioje Europos ribose. Spartėjant visuomenės perėjimui prie žiedinės ekonomikos, gegužės pradžioje „Vinted“ taip pat paskelbė per investicijų raundą surinkusi 250 milijonų eurų, kurie bus skirti plėtrai naujose rinkose ir investicijoms į produktą bei komandą.

„Pastaraisiais metais stiprinome savo veiklą Europoje, tačiau mūsų įmonės misija visada buvo skatinti ir populiarinti naudotas mados prekes visame pasaulyje. Tai apima ir pastangas pasiūlyti šią galimybę daugiau žmonių, esančių už Europos ribų, nes manome, kad dabar turime tvirtą ir platesnėms rinkoms tinkantį pasiūlymą vartotojui. Plėtra į Kanadą mus dar vienu žingsniu priartina prie šio tikslo“, – sako T. Plantenga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)