1. Francoise Bettencourt Meyers

Amžius: 67 metai

Šalis: Prancūzija

Turtas: 73,6 mlrd. dolerių

Veikla: „L`Oreal“ paveldėtoja
Francoise Bettencourt Meyers

Prancūzijos verslininkė ir „L`Oreal“ įkūrėjo anūkė pirmą kartą į „Forbes“ sąrašą pateko 2018 m., o po metų pakilo į 15 vietą ir tapo lydere tarp milijardierių moterų. 2017 metais jai atiteko 33 proc. „L`Oreal“ akcijų, kai mirė jos motina Liliane Bettencourt, daugelį metų figūravusi „moteriškojo“ „Forbes“ sąrašo viršuje. Francoise Bettencourt Myers tapo patikima šeimos verslo tęsėja, nes jai vadovaujant, įmonės pajamos toliau augo, o akcijų vertė 2018 metais padidėjo 17 proc.
Francoise Bettencourt Meyers su motina Liliane Bettencourt

Ties 2020 metų ekonominės krizės slenksčiu Francoise turtas šiek tiek sumažėjo, bet ne taip dramatiškai, kaip kas kitas jos koleges. Tiesą sakant, ši moteris jau seniai tvarko „L`Oreal“ verslo reikalus – nuo 1997 metų ji yra direktorių tarybos narė. Be verslo, Francoise taip pat vadovauja jos šeimos įkurtam labdaros fondui, remiančiam Prancūzijos mokslo ir meno plėtrą.

2. Alice Walton

Amžius: 71 metai

Šalis: JAV

Turtas: 61,8 mlrd. dolerių

Veikla: koproracijos „Walmart“ bendrasavininkė
Alice Walton

Nors Alice Walton gimė jau turėdama rankoje sidabrinį šaukštelį (jos šeimai priklausė ir tebepriklauso didžiausias pasaulyje prekybos tinklas „Walmart“), ji ne iš karto įsiliejo į šeimos verslą. Jaunoji Šv. Trejybės koledžo Teksase absolventė nusprendė iš pradžių padirbėti atskirai ir pradėjo nuo ekonomikos ir finansų sferos. Ir tik įgijusi pakankamai analitinės bei tarpininkavo paslaugų patirties, Alice sutiko perimti dalį tėvo įmonės, kuri jai iki šiol neša įspūdingus dividendus.
Alice Walton su šeimos nariais

Be verslo, Alice, kaip ir kitos turtingos moterys, remia meną, finansuoja politines partijas (garbė reguliariai gauti jos paramą yra atitekusi respublikonams) ir… skęsta skandaluose – jie Alice atveju yra susiję su vairavimu išgėrus.
Alice Walton su šeimos nariais

Beje, 2011 metais Alice Walton savo gimtajame Arkanzaso valstijos Bentonvilio mieste atidarė „Crystal Bridges“ muziejų. Nuolatinėje šio muziejaus kolekcijoje eksponuojamas amerikiečių menas nuo kolonijinės epochos iki šių laikų, įskaitant Charleso Wilsono Peelo, Andy Warholo, Normano Rockwello ir Marko Rothko kūrinius.

3. MacKenzie Scott

Amžius: 50 metų

Šalis: JAV

Turtas: 53 mlrd. dolerių

Veikla: „Amazon“ akcininkė ir filantropė
MacKenzie Scott

MacKenzie Scott yra buvusi „Amazon“ įkūrėjo Jeffo Bezoso žmona. Jie susipažino 1992 metais, kai abu dirbo investiciniame fonde „D.E. Shaw“, ir po dviejų metų susituokė. Kol jos vyras plėtojo „Amazon“ verslą, MacKenzie nešvaistė laiko veltui: ji parašė du romanus, dirbo amerikiečių rašytojos Toni Morrison referente ir netgi įkūrė kovos su patyčiomis organizaciją „Bystander Revolution“. Tačiau po 25 metų santuokos pora nusprendė skirtis. Jie išsiskyrė neįtikėtinai taikiai, socialiniame tinkle „Twitter“ parašę: „Mes jaučiamės nepaprastai laimingi radę vienas kitą ir esame vienas kitam dėkingi už kiekvienus santuokos metus. Jei būtume žinoję, kad po 25 metų išsiskirsime, vis tiek būtume viską kartoję iš naujo“.
MacKenzie Scott su buvusiu vyru Jeffu Bezosu

Nors pačios skyrybos buvo taikios, jų metu padalytas turtas buvo pats didžiausias pasaulyje. J. Bezosas kaip kompensaciją perleido MacKenzie 25 proc. savo „Amazon“ akcijų (arba 4 proc. visų bendrovės akcijų), o tai akimirksniu pavertė moterį viena turtingiausių pasaulyje. Po skyrybų MacKenzie taip pat pasirašė „įsipareigojimą labdarai“, t. y. pažadėjo labdarai paaukoti ne mažiau kaip 50 proc. savo turto.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)