Dviejų su puse, penkerių ir šešerių metų vaikus auginanti klaipėdietė teigė, kad pagalvoti apie naują veiklą ją paskatino praėjusių metų pavasarį pasaulį užklupusi pandemija, rašoma pranešime spaudai.

„Mūsų šeimoje auga trys vaikučiai, paauginusi mažąjį ir atėjus pirmajam karantinui supratau, kad reikia pradėti galvoti apie naują šeimos pajamų šaltinį. Pabandyti vežti keleivius pasiūlė vyras, dabar dirbu su „eTaksi“ ir esu labai patenkinta. Dirbu, kada noriu ir galiu, dėl to nenukenčia šeima“, – apie naują karjeros pasirinkimą pasakojo Gintarė.

Pradėjusi dirbti per pandemiją, ji net kurį laiką išlaikė šeimą, nes vyras buvo netekęs darbo. Dabar abu dirbantys sutuoktiniai dalijasi pareigomis šeimoje. Moteris sako, kad laikas su vaikais ryte ir dieną priklauso mamai, o vakare berniukais rūpinasi ir juos į lovą guldo tėtis.

„Ryte atsikeliu, užsiimu su vaikais, tvarkausi namus, gaminu maistą, paruošiame pamokas, sutinkame vyrą ir jis mane išleidžia į darbą. Vaikai mane mato dienomis, o vakarus leidžia su tėčiu. Jiems toks variantas puikiai tinka, mūsų šeimoje vaikų ryšys yra tvirtas tiek su manimi, tiek su vyru“, – apie savo kasdienybę pasakojo vairuotoja.

Klaipėdietė Gintarė

Gintarė sako, kad yra laiminga atradusi save mėgstamoje veikloje, kuri yra puikiai suderinama su mažų vaikų auginimu. Nors iš pradžių į naują veiklos sritį artimieji žiūrėjo skeptiškai, bet dabar didžiuojasi moters drąsa.

„Pabandžiau ir iš karto patiko, atradau savo mėgstamą veiklą. Patinka vairavimas, bendravimas su keleiviams, laisvė dirbti, kada noriu ir galiu. Būna, suserga vaikas, vyras skambina ir prašo pagalbos. Išleidžiu klientą, išjungiu programėlę ir iš karto grįžtu namo pas šeimą niekam nieko neaiškinus. Tai labai svarbu būnant mažų vaikų mama. Artimieji iš pradžių į mano darbą žiūrėjo skeptiškai, bet pamatę, kad man labai patinka ir aš suderinu su motinyste dabar džiaugiasi, o mama net didžiuojasi, kad turi tokią drąsią dukrą. Vyresnėliai supranta, kad mano darbas vežioti žmones“, – teigė pašnekovė.

Vakarais ir naktimis dirbanti klaipėdietė sakė, kad nebuvo nė vieno atvejo, kada ji būtų išsigandusi dėl savo saugumo. Atvirkščiai, klientai ją nustebina maloniu dėmesiu. Simpatiška moteris dažnai sulaukia ne tik komplimentų, bet ir gėlių, kitų dovanų. O kai kurie vis dar stebisi išvydę moterį už vairo.

„Vis dar sulaukiu nuostabos, klientai nustemba, kai pamato moterį vairuotoją. Būna, įlipa klientas, pasisveikina vyriškai, o pakėlę akis nustemba (juokiasi). Pastebėjau, kad su manimi itin gerai jaučiasi kitos moterys, ypač kai važiuoja į užmiestį, ne kartą esu iš jų girdėjusi, kad džiaugiasi sulaukusios būtent manęs.

Klaipėdietė Gintarė

Dėmesio tikrai sulaukiu. Pamenu, vežiau vieną vyrą iš komandiruotės, jis paprašė sustoti kavos ir gėlių. Galvojau, kad veža žmonai, pasidžiaugiau, kad ji maloniai nustebs. Tačiau gale kelionės, mano nuostabai, jis viską padovanojo man. Arba klientai važiuoja pasiimti maisto išsinešimui ir man tuo pačiu užsako kažką. Vyras, pradžioje gal kiek nerimavo, bet dabar nepavydi, mūsų šeimoje yra tvirtas pasitikėjimo pamatas“, – pasakojo taksi vairuotoja.

Save mėgstamoje veikloje atradusi moteris paragino visas moteris ir merginas nebijoti pokyčių, drąsiai imtis kažko naujo.

„Anksčiau moterų vairuotojų Klaipėdoje beveik nebuvo, bet pandemijos metu matau jau daugiau. Karantino metu ypač nukentėjo tos, kurios teikia grožio paslaugas, todėl joms teko imtis kažko kito. Vairavimas, manau, yra puiki išeitis. Visoms, kurios nedrįsta, patariu negalvoti, ką kiti pasakys, visiems juk neįtiksi. Mes esame drąsios, žavios moterys, mamos, o tai reiškia, kad me viską galime“, – teigė klaipėdietė vairuotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)