1. Elektronikos inžinieriai

Elektronikos inžinieriai – specialistai, kuriantys inovatyvius naujus elektroninius prietaisus. Elektronikos sritis yra gan plati, todėl inžinieriai atlieka tokius darbus kaip elektronikos prietaisų dizainas, programavimas bei testavimas, rašoma pranešime spaudai. Šie profesionalai sugeba sukurti tiek smulkiuosius elektronikos prietaisus, tiek ir milžiniškus robotus naudojamus pramonėje.

„Elektronikos inžinerijos specialybė ateityje bus labai reikalinga, nes mūsų kasdieniniame gyvenime atsiras vis daugiau elektroninių įrenginių, kurie palengvins kasdieninius darbus. Rinkoje bus reikalingi žmonės, kurie sugebės inovatyvias idėjas paversti realybe“, – sako personalo atrankos bendrovės „Alliance for recruitment“ įdarbinimo ir karjeros ekspertė Ieva Makarevičiūtė.

2. Duomenų analitikai/mokslininkai

Duomenų specialistai – tai žmonės, kurie renka, analizuoja ir modeliuoja didžiulius duomenų kiekius. Jų specialybė aprėpia statistikos, matematikos ir kompiuterinių mokslų sritis. Jų gauti duomenys yra naudojami įvairioms prognozėms bei verslo sprendimams.

„Duomenų analitikos specialybė jau dabar yra itin aktuali, o ateityje, augant duomenų kiekiams, taps tik dar paklausesnė. Vis daugiau verslų kelsis į internetinę erdvę ir ieškos tokių specialistų, kurie gebės duomenis naudoti tikslingai ir padės augti jų įmonėms“, – teigia I. Makarevičiūtė.

Ieva Makarevičiūtė

3. Dirbtino intelekto specialistai

Dirbtinio intelekto specialistai programuoja įvairias išmaniąsias kompiuterines sistemas su tikslu pagerinti jų veiklą. Šių specialistų sukurtos programinės įrangos idėja yra veikti panašiu principu kaip „mąsto" žmogaus smegenys. Šis darbas gali būti pritaikomas daugybėje skirtingų industrijų ir jo poreikis stipriai auga.

„Jau kasdieniniame gyvenime naudojamės tokiais įrankiais kaip "Alexa" ir "Siri", kurie yra paremti dirbtinio intelekto pagrindais. Augant elektronikos ir robotikos industrijoms, dirbtinis intelektas pakeis didelę dalį žmogiškųjų išteklių, todėl ši specialybė bus labai paklausi“, – aiškina „Alliance for recruitment“ ekspertė.

4. Kibernetinio saugumo specialistai

Kibernetinio saugumo specialistai yra atsakingi už saugumo užtikrinimą programinės įrangos sistemose, tinkluose ir duomenų centruose. Šie profesionalai ieško spragų programinėse įrangose bei tikrina jų pažeidžiamumą. Taip pat jie saugo ir kontroliuoja sistemas nuo kibernetinių atakų bei įsibrovimų.

„Ateityje duomenys taps vienu vertingiausiu resursu, todėl bus labai svarbu juos tinkamai apsaugoti. Nutekinti duomenys gali būti panaudoti nelegaliems tikslams, todėl kibernetinio saugumo specialistai taps būtina specialybė kiekvienoje kompanijoje“, – sako I. Makarevičiūtė.

5. Skaitmeninio marketingo specialistai

Skaitmeninio marketingo specialistai naudoja internetą bei kitas skaitmenines technologijas reklamuoti prekes bei paslaugas. Jie nustato tikslines organizacijos rinkas, kuria prekės ženklo įvaizdį bei palaiko skaitmeninės rinkodaros kampanijas.

„Skaitmeninės rinkodaros kanalai pastoviai tobulėja ir organizacijoms bus svarbu neatsilikti nuo naujovių. Rinkoje bus reikalingi marketingo specialistai, kurie puikai supras technologinius spurtus, nuspės globalias tendencijas bei mokės kūrybiškai prisitaikyti“, – teigia ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)