– Ieva, kas yra mąstymo keitimo treneris? Kokia tai profesija? Keisti mąstymą lyg ir turėtų padėti psichologas? Jei kalba eina apie motyvaciją, įkvėpimą, naujų įpročių įgijimą – motyvatorius, saviugdos treneris?..

– Mąstymo keitimo treneris padeda pakeisti senus ir neefektyvius mąstymo modelius naujais, vedančiais prie teigiamų pokyčių toje gyvenimo srityje, kurioje jie reikalingi labiausiai. Tam, kad, žinotum, kaip pakeisti mąstymą, be abejonės, reikia žinoti metodiką. Aš metodikos, kurią taikau gyvenime ir darbe, išmokau mąstymo keitimo trenerių kurse.

– Ką atsakytumėte žmogui, kuris abejoja tokios profesijos svarumu, naudingumu? Teigia, kad anksčiau tokių specialistų nebuvo ir „visi be jų gerai gyveno“?..

– Jeigu žmogus abejoja, geriau kreiptis į tokį specialistą (psichologą, saviugdos trenerį ar kt.), kuriuo jis tikrai pasitiki. Mes – žmonės – visada į naujoves žiūrime nepatikliai, bet tai – natūrali reakcija. Žmogaus smegenys visada priešinasi pokyčiams arba tam, kas yra nauja, nepatirta.

– Ar Lietuvoje daug šios srities specialistų. Kaip užsienyje? Į ką lygiuojatės, iš ko mokotės?

– Užsienyje bet kokios srities specialistų yra nepalyginamai daugiau. Asmeninio augimo sritis – ne išimtis. Mano žiniomis, pagal metodiką, kurią taikau darbe, be manęs, Lietuvoje dirba dar pora žmonių. Metodikos, kurią taikau savo darbe, mokiausi pas savo mąstymo keitimo mentorių Lietuvoje. Tai – jo aštuonis metus kurta unikali metodika, apimanti taikomąją sporto psichologiją, koučingą, regresiją, neuro mokslą.

– Kodėl nusprendėte imtis tokio darbo? Kas kelia daugiausia iššūkių?

– Subtiliau ir giliau jausti ir matyti žmones – man duota iš prigimties ir tai yra mano stiprybė. Kadangi labai stipriai keičiausi ir augau kaip asmenybė, norėjosi savo gebėjimus perteikti didesniam žmonių skaičiui, jiems suprantamu ir priimtinu būdu. Tad pasinėriau į intensyvius mąstymo keitimo trenerių kursus. Kadangi metodas padėjo man, nusprendžiau dalintis savo patirtimi, žiniomis ir informacija su kitais. Taip pradėjau dirbti kaip mąstymo keitimo trenerė.

Daugiausia iššūkių? Žmonių noras vienos sesijos metu pakeisti savo mąstymą. Deja, tai – noro, kantrybės ir sistemiškumo reikalaujantis darbas.

– Kokiais klausimais, dėl kokių priežasčių žmonės kreipiasi dažniausiai?

– Dažniausiai kreipiasi tie, kurie perėjo daug įvairių specialistų, bet šie nepadėjo išspręsti problemų. Dar tiksliau, neišmokė, kaip tvarkytis savarankiškai. O kreipiasi dėl įvairių priežasčių: vieni turi problemų asmeniniuose santykiuose, pvz., neišeina sukurti darnių santykių, kiti nežino, kokia kryptimi eiti gyvenime, t. y. ieško savęs savirealizacijos srityje, kiti nepasitiki savimi, bijo pradėti kažką naujo gyvenime, nuolatos atidėlioja, kitiems niekaip nepavyksta atsikratyti kokio nors sveikatos negalavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)