Ciklas „Kaip gauti darbą, kurio nori“ tęsiasi. Kalbinu 2020-ųjų TOP darbdaviais paskelbtų įmonių vadovus. Taip pat tuos, kuriems įmonėse yra patikėtas atrankos procesas. Šį kartą savo patirtimi dalijasi „Swedbank“ Personalo tarnybos vadovė Agnė Jonaitytė-Karalienė.

1. Jei patiko kompanija, drąsiai kreiptis patys.

Nors paprastai, norėdami susirasti darbą, skelbimų ieškome interneto portaluose, „LinkedIn“ ar įmonių el. svetainėse, skiltyse „Karjera“, tačiau dar vienas būdas yra į patikusią kompaniją kreiptis tiesiogiai. Ne iš vieno šiandien aukštas pozicijas užimančio žmogaus esu girdėjusi, kad būtent taip jie patys gavo darbą ir itin vertina žmones, kurie, net įmonei nepaskelbus, kad ieško naujo darbuotojo, skambina, siunčia savo CV ir domisi karjeros galimybėmis. 

Agnė Jonaitytė-Karalienė sako, kad jų kompaniją į šį būdą taip pat žiūri teigiamai. „Atranka į darbą mūsų kompanijoje vyksta nuolat ir tai atspindi dinamišką organizacijos gyvenimą – kai mes, kaip darbuotojai, kitiems rekomenduojame savo organizaciją, kai dirbame su klientais ir, patyrę gerą aptarnavimą, jie galvoja, kad jei patinka būti klientu, galbūt patiktų čia dirbti“.

2. Apie buvusį bosą – gerai arba nieko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)