110
Kitas

2. Efektyvi komunikacija

Žmonės gebėjimą vadovauti dažnai regi kaip įgimtą savybę, o ne bruožą, kurį galima įgyti ar išlavinti. Tokį įsitikinimą gerai atspindi posakis, kad „ne visi yra gimę valdyti ar vadovauti“. Tai įtvirtino klaidingą supratimą, kad efektyviai vadovauti gali tik tie žmonės, kurie yra „gimę su marškinėliais“. Tačiau iš tikrųjų beveik kiekvienam žmogui kažkuriuo savo gyvenimo momentu tenka išbandyti vienokią ar kitokią vadovo poziciją. Ar siektumėte tapti komandos vadovu darbe, verslininku, ar tiesiog gerai atlikti tėvo pareigas, jums reikės šių savybių, kad galėtumėte efektyviai vadovauti jums pavaldiems asmenims.

1. Pavyzdingumas

Egzistuoja posakis „Elkis taip, kaip jie norėtų, kad su jais būtų elgiamasi“. Lygiai taip pat efektyvus lyderis turėtų pasižymėti išskirtiniais bruožais, kad pelnytų trokštamą pagarbą. Geri lyderiai dažnai būna pasižymėję asmenys ir rodo sektiną pavyzdį visais vadovavimo aspektais.

Sąmoningas profesionalumas atliekant kasdienes užduotis pelnys jums žmonių, kuriems vadovaujate, pasitikėjimą. Jūsų principai, pažiūros, veiksmai ir bendravimas su žmonėmis turi būti pavyzdiniai. Vykdyti planus ir užduotis turite gabiai ir išmintingai.

110
Kitas

2. Efektyvi komunikacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)