Savo ruožtu įdarbinimo specialistai pastebi, kad šalia tradicinių kandidatų lūkesčių šiandien atsiranda ir COVID-19 pandemijos suformuoti darbdavio pasirinkimo kriterijai. Todėl be įprastų naudų ieškantieji darbo dabar nori būti tikri, kad jiems įmonės užtikrins visapusišką saugumą bei suteiks galimybes dirbti nuotoliniu būdu, rašoma pranešime spaudai.

Tradiciniai lūkesčiai – vis dar aktualūs

Atlikto tyrimo duomenimis, įmonės stabilumas svarbus 50 proc. apklaustų šalies gyventojų. 37 proc. apklaustųjų darbdavį renkasi ir vadovaudamiesi tinkamų darbo sąlygų bei papildomų naudų kriterijumi, 32 proc. – rūpi karjeros galimybės. Vidinės kultūros svarbą įvardija beveik trečdalis respondentų (28 proc.), panašiai vertina darbovietės lokaciją (27 proc.).

Komentuodama šiuos darbdavio pasirinkimo kriterijus, darbo skelbimų bei karjeros konsultacijų svetainės „CVonline.lt“ marketingo vadovė Rita Karavaitienė tikina – tokie darbuotojų prioritetai yra įprasti.

„Statistiškai ieškantieji darbo tikisi pastarąjį surasti arčiau namų. Taip pat užsitikrinti, jog įmonė, kurioje jie įsidarbins, bus finansiškai stabili, sąžiningai atlyginanti, vadovaujama lyderio vadovo ir sudaryta iš draugiško kolektyvo. Visgi tokius tipinius darbo paieškos kriterijus pandemija šiek tiek pakoregavo. Kandidatams šiandien, kaip niekada, svarbiu tapo saugumas, todėl tikimasi, jog įmonėje bus visapusiškai rūpinamasi darbuotojo gerove“, – akcentuoja R. Karavaitienė.

Tokiai nuomonei pritaria ir „General Financing banko“ personalo vadybininkė Julija Štarienė. Tačiau, anot pašnekovės, šiandien svarbūs išlieka ir tradiciniai kandidatų lūkesčiai, keliami būsimam darbdaviui.

„Ieškantiems darbo rūpi vidinė įmonės kultūra, vadovų kompetencija, darbo organizavimas bei komunikacija organizacijoje. Per atrankos pokalbį taip pat domimasi ir klausiama, kokie vidiniai susitikimai vyksta, kaip jie organizuojami. Kandidatams aktuali ir komandų, kurių dalimi pastarieji taptų, patirtis, kompetencija, karjeros bei mokymų galimybės. Būsimieji darbuotojai kartu nori jaustis naudingi, svarbūs, pripažinti ne tik už komandinius, bet ir individualius pasiekimus. Pastarieji siekiai jiems yra reikšmingi“, – pastebi ji.

Svarbi ir vidinė kultūra, ir reputacija

R. Karavaitienė atkreipia dėmesį, kad papildomų naudų darbuotojams svarba pandemijos kontekste tik dar labiau išaugo. Pastebima tendencija, kad dėl vyraujančio nesaugumo ir nestabilumo fono, anot pašnekovės, būsimieji darbuotojai tikisi, jog jais bus visapusiškai pasirūpinta.

„Kandidatai viliasi, jog pasiūlymo sulauks ilgalaikio, o darbdavys užtikrins visas socialines garantijas, suteiks galimybes dirbti iš namų, užtikrins darbo ir poilsio balansą. Tuo tarpu net ir pandemija nekeičia rinkoje nusistovėjusio siekio įsidarbinti aukštos verslo kultūros, aiškios organizacinės struktūros, augimo sąlygas kaip asmenybei ir profesionalui sudarančiose įmonėse. Todėl bendrovės potencialas pritraukti reikalingus darbuotojus priklauso tiek nuo minėtų sąlygų, tiek nuo formuojamo darbdavio įvaizdžio“, – tikina R. Karavaitienė.

Savo ruožtu J. Štarienė pabrėžia – įmonės reputacija, stabilumas, atsakomybė ir saugumo užtikrinimas šiandien darbo rinkoje yra lemiami kriterijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)