Visame pasaulyje žinomas „Impostor syndrome“ (liet. Apsimetėlio sindromas) yra pats ištikimiausias draugas – jis visada šalia... O kartais taip arti, kad sunku suprasti, ar tai – jūsų mintys, ar jo. Sveikas humoras praverčia daugelyje situacijų, bet iš tiesų – tai rimta problema. „International Journal of Behavioral Science“ rašoma, kad su sindromu bent kartą per gyvenimą susiduria apie 70 proc. žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, pareigų, pasiekimų karjeroje: net pelningiausių įmonių vadovai ir „Oskarus“ laimėję aktoriai. Neapsaugotas nei vienas. 

Verslo žurnale „Entrepreneur Europe“ žurnalistė Rose Leadem rašė, kad jį jautė dainininkas David Bowie, tenisininkė Serena Williams, dainininkė Lady Gaga, aktorius Tomas Hanksas ir daugelis kitų, itin stulbinančias karjeras padariusių garsių žmonių. Prieš kelis metus viename interviu T. Hanksas yra pasakęs: „Nesvarbu, kiek būčiau pasiekęs, dažnai galvoju, kaipgi viso to nusipelniau. Vis tiek kažkada ateis ta diena, kai visi sužinos, kad aš tesu apsimetėlis ir pasiims atgal visas statulėles“. 

„Iš tiesų, apsimetėlio sindromą dažniausiai ir patiria tie, kurie yra patys sėkmingiausi“, – priduria verslo psichologė Laura Rimkutė, su kuria apie šią būseną ir kalbėsimės.
Kas tai yra?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)