Programėlės sumanytojas ir vystytojas Gediminas Vilčiauskas džiaugiasi, kad vos prieš kelis mėnesius paleista programėlė jau turi daugiau nei 6 tūkstančius atsisiuntimų. „NO-CV“ pagrindinis išskirtinumas tas, kad siekiant įsidarbinti čia nereikia naudoti visiems įprasto gyvenimo aprašymo. O pats kandidatavimo procesas yra paprastas ir patogus.

Idėja apie tokio tipo platformos sukūrimą G. Vilčiauskui kilo iš asmeninės patirties. Verslininkas 13 metų vadovavo informacinių technologijų įmonei, kurią vėliau pardavė vienam Skandinavijos koncernui.

„Pirmąjį istorijoje žinomą gyvenimo aprašymą parašė Leonardas da Vinčis. Ir nuo to laiko šioje srityje mažai kas pasikeitė. Kaip vadovas žinau, kad niekas nemėgsta rašyti CV ir niekas nemėgsta jų skaityti. Todėl man ir kilo klausimas – kodėl, moderniais laikais, mes vis dar tai darome taip pat, kaip prieš penkis šimtus metų?“ – stebisi programėlės įkūrėjas.

„NO-CV“ platforma yra sudaryta iš dviejų dalių. Viena yra skirta vartotojams, kita – darbdaviui. Įmonėms suteikiama prieiga prie atrankos valdymo platformos. Joje galima matyti, kiek kandidatų šimtu procentų atitinka darbo pozicijoms keliamus pagrindinius reikalavimus. Didįjį atrankos darbą atlieka algoritmai“, – pasakoja G. Vilčiauskas.

Įdarbinimo procesas vyksta trimis etapais. Pirmajame vartotojas pateikia bazinius duomenis apie save. Rašyti nieko nereikia, užtenka pasirinkti iš pateiktų pasiūlymų. Šiame etape garantuojamas vartotojų anonimiškumas. Beje, programėlėje nėra prašoma nurodyti lyties ir amžiaus. Taip siekiama išvengti kandidatų diskriminacijos.

Antrasis etapas – kandidatavimas. Jis nebėra anoniminis, darbdavys mato kandidato duomenis. Šiame etape kandidatuoti nusprendusiems asmenims pateikiamas specializuotas klausimynas. Jį parengia įmonė pagal individualius darbo pozicijos reikalavimus.

Po šio etapo algoritmai tiksliai sureitinguoja kelis kandidatus, kuriuos darbdavys kviečia pabendrauti. Programėlėje yra integruota virtualaus bendravimo galimybė. Taip pat veikia trumpi pranešimai, kurie informuoja apie atsiradusią kandidatui tinkamą poziciją, motyvuoja peržvelgti skelbimą, praneša, kad darbdavys nori susisiekti ir pan.

Šiuo metu programėle naudojasi 78 įmonės. Kiekvienas darbo skelbimas yra papildomai reklamuojamas „Facebook“ paskyroje tikslinei auditorijai. Ieškantiems darbo registracija „NO-CV“ yra nemokama, o skelbimas įmonei kainuoja nuo 49 eur įskaitant visą media paketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)