12
Kitas

Tęsinys

Šio straipsnio autorė pasakoja, kad jau nuo 2002 m. jai teko vadovauti ne vienai daugianacionalinei komandai, kurios nariai dirba iš namų įvairiose pasaulio šalyse. Remdamasi darbo patirtimi, ji pateikia penkis smagius patarimus, kaip palaikyti tarp žmonių ryšį, puoselėti komandos dvasią ir praskaidrinti kasdienybę, ypač pandemijos metu.

Išsiųskite laišką, ant voko užklijuokite pašto ženklą

Kodėl neprisiminus senų gerų popierinių laiškų, vokų ir pašto ženklų. Užklijavus pašto ženklą, laiškas stebuklingu būdu nukeliauja ant voko nurodytu adresu. Nuostabu! Lyg elektroninis laiškas be interneto. Esu tokio amžiaus, kad prisimenu vaikystėje turėtus susirašinėjimo draugus, turėjau kelis Europoje ir Australijoje. Rašydavome vieni kitiems pora kartų per metus. Taigi kodėl neparašius kolegai laiško? Jei esate vadovas, nusiųskite atvirukų su padėkos žodžiais, parašykite anekdotą.

Virtualus bendravimas

Net jei dirbame iš namų, galime stiprinti komandos dvasią, mokytis glaudžiau bendradarbiauti. Šis principas taikytinas kolegų komandai, klientams, tiekėjams, partneriams. Juk yra linksmų, nieko nekainuojančių pramogų – komandiniai žaidimai, virtualaus pabėgimo kambariai. Juk įdomu visai komandai rinkti faktus, kovoti su (tariamu) priešu. Internete rasite informacijos apie įvairius žaidimus ir naudingų patarimų.

Virtualus susitikimas

Pokalbių prie kavos aparato analogai

Susiraskite komunikacijos platformą, pvz., „Slack“, „Microsoft Teams“, kurioje jūsų kolegų komanda galėtų bendrauti, susirašinėti ne darbo reikalais. Gal kasėte sniegą ir paslydote? Gal vaikai perdegino virtuvės kombainą? O gal nutiko buvo juokingų, smagių nutikimų, bendraujant su klientais, partneriais? Bendravimas laisvalaikio temomis įneš naujų atspalvių pilkokam karantino laikotarpiui.

12
Kitas

Tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)