„Specializuotų, nuotoliniu būdu teikiamų, paslaugų poreikis pasaulio rinkoje nuolat auga. Nors Lietuvoje toks darbo modelis dar tik pradedamas suvokti, kitose vakarų šalyse tai jau daugelį metų pasiteisinusi ir populiari praktika. Turime daug protingų, gabių ir labai perspektyvių talentų, todėl tai yra neišnaudota galimybė Lietuvos specialistams“, – pranešime spaudai sako UAB „Baltic Virtual Assistants“ vadovas ir vienas steigėjų Andžej Rynkevič.

Pasak įmonės vadovo, Pasaulinė pandemija ir nuotolinis darbas atveria naujas galimybes Lietuvai. Prieš šešerius metus įsteigta kompanija nuo pat veiklos pradžios skatino ir diegė nuotolinio darbo modelį. O pastarųjų metų įvykiai pasaulyje daugeliui verslininkų ir darbdavių įrodė, kad nuotoliniu būdu ne tik įmanoma dirbti, tačiau dažnu atveju toks būdas yra efektyvesnis. Darbuotojams nuotolinis darbas taip pat leidžia efektyviau planuoti darbo ir asmeninio laiko grafiką.

„Mūsų bendrovėje veikia du padaliniai. Viename talentingi specialistai teikia programavimo, teisines, grafinio dizaino, marketingo ir panašias paslaugas užsienyje veikiančioms korporacijoms, vidutinio dydžio bendrovėms ir startuoliams. Kitas padalinys koncentruojasi į aukštos pridėtinės vertės finansinių paslaugų teikimą įvairių šalių įmonėms. Abiejuose padaliniuose dirbantys specialistai paslaugas teikia bendrovėms Šiaurės ir Vakarų Europos šalyse bei JAV. Tačiau pasitaiko projektų ir tokiose šalyse kaip Peru, Brazilija ar Meksika. O tai tikrai paįvairina kasdienę rutiną“, – pasakoja A. Rynkevič.

A. Rynkevič

Finansų departamente įmonėje šiuo metu dirba daugiau nei pusšimtis finansininkų, panašiai tiek jų įdarbinta ir įvairias paslaugas teikiančiame padalinyje, kurį šiemet ir siekiama padvigubinti, mat užsakymų kiekis stipriai auga. Vien šiuo metu kompanija aptarnauja apie 250 klientų, o bendras aptarnaujamų įmonių skaičius siekia 500.

„Iš pretendentų sulaukiame įvairiausių klausimų. Tačiau visada akcentuojame, jog tokios patirties ir pradinio atlyginimo, kokius siūlome, kitur gauti sunku. Ką reiškia vien tai, jog jaunas talentingas, neseniai mokslus baigęs specialistas vienu metu tiesiogiai dirba ir bendrauja su kelių didelių bendrovių ar net korporacijų aukščiausio lygio vadovais. Per kelerius metus jaunieji profesionalai gali sukaupti patirtį ir žinias, kurių kitur gali negauti ir per triskart ilgesnį darbo laiką“, – teigia A. Rynkevič.

Kompanijai vadovaujantis A. Rynkevič mano, jog profesionalių paslaugų eksportas yra viena labiausiai neišnaudotų potencialių Lietuvos eksporto šakų. Anot jo, dažnai save per daug nuvertinam ir įdedam per mažai darbo, kad parduotume lietuvišką protą, darbštumą, atkaklumą ir žinias, kurio ištekliai neišsemiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)