Ką tai reiškia ateinančiam dešimtmečiui?

Covid-19 pandemija įdarbinimo sektoriuje sukėlė tikrą pokyčių bangą. Kai kurie darbai, prieš tai laikyti prestižiniais, tapo nebereikalingi, o kiti virto gyvybiškai būtinomis paslaugomis. Tačiau vienas pokytis buvo gana universalus – technologinė pažanga visuose pramonės sektoriuose.

Prieš pandemiją darbuotojai turėdavo dirbti biuruose, tačiau dauguma įmonių labai sparčiai perėjo prie darbo iš namų. Kad užkirstų kelią viruso plitimui ir apsaugotų darbuotojus, įmonės perėjo prie nuotolinio darbo aplinkos. Taigi, ką tai reiškia ateičiai?

Anot „Gartner“, būsimoms darbo vietoms bus būdingi šie požymiai:

  • Toliau bus naudojami laisvai samdomi darbuotojai, kad darbo jėga būtų lankstesnė;
  • Bus daugiau investuojama į darbuotojų gerovę ir pasitenkinimą;
  • Mažiau dėmesio individualioms pareigoms ir daugiau dėmesio darbuotojo įgūdžiams;
  • Išaugusi hibridinių vaidmenų svarba, rašo careergroupcompanies.com.

Prognozės paklausiausioms 2021 metų specialybėms

Jei vis dar mąstote, kurį karjeros kelią pasirinkti, pirmiausia jums reikėtų pradėti nuo specialybių, kurios šiuo metu yra paklausiausios. Jei žinosite sektorius, kuriuose galimybės yra didžiausios, būsite tikri, kad nešvaistysite savo laiko veltui, ir, galbūt, rasite savo svajonių darbą.

Štai didžiausią paklausą 2021 metais turėsiančių darbų sąrašas, sudarytas atsižvelgus į besikeičiančias tendencijas ir šiuo metu klestinčius sektorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)