Paskutinėje ciklo „Kaip pradėti savo verslą: nuo idėjos iki sėkmės“ dalyje žurnalo „What do people do?“ įkūrėja Rasa Jusionytė kalba apie tai, kas iš tiesų yra sėkmė versle. „Sąmoningai paskutinę kurso dalį sukūriau apie meilę sau, sąmoningumą, emocinę sveikatą, susidraugavimą su savo baimėmis, nes tai yra taip dažnai nutylimas, bet vienas esminių dedamųjų sėkmės formulėje“, – sako Rasa.
„Kai pradėjau projektą „What do people do?“, po 6 metų, praleistų užsienyje, buvau ką tik grįžusi į Lietuvą. Nieko čia nepažinojau. Nenorėjau savo svajonių projekto iškart paversti pajamų šaltiniu – norėjau tiesiog vystyti patinkančią idėją. Šiandien matau, kad yra du tipai verslininkų. Vieni pradeda, nes tiesiog mato galimybę ir nori užsidirbti. Kiti – kūrėjai. Žmonės, kurie pradėjo projektą, bet ne verslą ir tik vėliau ima galvoti, kaip jį monetizuoti. Kaip Beata Tiškevič ir Kotryna Bass pradėjo projektą „Nebegėda.lt“ – jos turėjo idėją ir matė prasmę apie tai kalbėti. Pirmą pusmetį internetinė parduotuvė neegzistavo, buvo tik daug turinio prasmingomis temomis. To nerasite jokiame tradiciniame verslo kūrimo vadovėlyje. Šiandien tai itin sėkmingas internetinių pardavimų verslas, bet kas apie tai galėjo bent pagalvoti?
Tokia ir mano projekto „What do people do?“ kūrimo patirtis. Kai pradėjau, nieko nežinojau apie verslą ir pardavimus. Tačiau turėjau darbo patirties medijų industrijoje Londone. Tad dariau tai, ką mokėjau – telkiau auditoriją ir bendruomenę, o tada natūraliai, kalbantis su socialinius tinklus sekančiais žmonėmis, iškilo paklausos galimybės: kažkas rašė, kad norėtų gyvų renginių, kažkas, kad būtų labai faina turėti įrėmintus plakatus su užrašais. Tai buvo pirmieji ženklai, kad iš šios idėjos įmanoma uždirbti“, – atvirai pasakoja R. Jusionytė.
Taigi, ko svarbu mokytis, kad nesulauktume liūdnų perdegimo darbe pasekmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)