Žurnalas „Entrepreneur“ R. Vaden vadina „vienu geriausių pasaulyje mąstytojų apie produktyvumą“. Taip pat neseniai R. Vaden išleido knygą „Atidėliok tikslingai“, kurioje dalinasi savo patirtimi bei praktiniais patarimais apie sąmoningą atidėliojimą ir būdus, kaip padauginti laiką.


Siūlo įvesti papildomą dėmenį – reikšmingumą

Verslo strategijų ir lyderystės ekspertas R. Vaden teigia, kad laiko valdymas lyderiams – vienas didžiausių šių dienų iššūkių. Anot jo, tai, kaip paskirstome savo laiką, yra veikiau emocinis sprendimas. Kalbėdamas apie lyderius R. Vaden pabrėžia, kad paties laiko supratimas – vienas esminių dalykų, skiriančių sėkmingiausius pasaulio lyderius nuo visų kitų.

„Kyla natūralus klausimas: kaip sėkmingiausi mūsų dienų lyderiai šiandien mąsto apie laiką? Ką jie daro? Galime pastebėti, kad atsirado naujas mąstytojo tipas, toks, kurį galime vadinti gausintoju. Gausintojai sprendimus priima atsižvelgdami ne tik į skubą ir svarbą. Jie įveda dar vieną dėmenį – reikšmingumą. Ir tai kas kita. Skuba: kaip greitai to reikia? Svarba: kiek tai svarbu? Reikšmingumas: kiek ilgai tai išliks svarbu?

Pasak R. Vaden, labai svarbu suteiki sau emocinį leidimą šiandien skirti laiko dalykams, kurie sukurs tau laiko rytoj. Ekspertas įsitikinęs, kad laiką padauginti savo veikloje galima suteikiant sau emocinį leidimą šiandien skirti laiko dalykams, kurie sukurs tau daugiau laiko rytoj. R. Vaden pateikia penkis konkrečius būdus, kuriuos pavadino „Penkiais leidimais pagausinti laiką“.

Rory Vaden

„Pirmas klausimas: ar užduotį galima eliminuoti? Ar galiu be to gyventi? Pavadinome tai leidimu ignoruoti, nes viskas, kam šiandien pasakau „ne“, sukuria man daugiau laiko ateityje. Antras patarimas – automatizavimas. Kaip investuoti pinigai gali duoti daugiau pinigų, taip automatizuotas laikas ima laiką ir paverčia didesniu laiko kiekiu. Ar galima tai kaip nors susisteminti? Ar galima sukurti procesą? Visa, kam šiandien gali sukurti procesą, sukuria tau daugiau laiko ateityje“, – patarimus kaip „padauginti“ laiką vardija R. Vaden, kurio išsamų pranešimą bei praktinius patarimus apie laiko „dauginimą“ bus galima išgirsti jau 11 metus Lietuvoje organizuojamoje Pasaulinės lyderystės konferencijoje (PLK) lapkričio 20-21 d.

Šių metų PLK konferencija dėl COVID-19 pirmą kartą vyks tik online formatu, tačiau kaip teigia konferencijos organizatoriai, nepaisant to, dalyvių laukia turtingas, įkvepiantis ir drąsinantis turinys: net 10 užsienio ir 5 lietuvių pranešimai, dalyvių diskusijos online kambariuose lyderystės temomis bei projekto „Tylusis lyderis 2020“ nugalėtojo apdovanojimai. Su visais Projekto „Tyli lyderystė“ herojais galima susipažinti Delfi skiltyje „Gyvenimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)