Lietuvos verslininkė vienintelė iš Baltijos šalių pateko į 17-ųjų prestižinių farmacijos apdovanojimų „CPhI Pharma awards“ finalą kartu su tokių šalių farmacininkais, kaip Jungtinės Amerikos Valstijos, Izraelis, Taivanas ir Indija. Visame pasaulyje farmacinių gamybinių įmonių vadovėmis labai retai tampa moterys, o dar retesnė išimtis, kai jos nominuojamos tokiam apdovanojimui.

„Be galo džiaugiuosi, kad Lietuvos vardas pirmą kartą skamba pasauliniuose CPhI farmacijos apdovanojimuose. Mūsų įmonei didelė garbė būti finalininkų sąraše šalia pačių didžiausių pasaulio farmacijos kompanijų, tokių kaip Pfizer, Novartis, ar Merck,“ - pranešime spaudai sako Rima Balanaškienė

Jau daug metų garsina Lietuvą farmacijos srityje

Nors pirmą kartą buvo įvertinta „CPhI“ (Convention on Pharmaceutical Ingredients) organizacijos, R. Balanaškienė jau beveik 30 metų dirba farmacijos srityje.

Per daugiau nei dvidešimtmetį darbo farmacijos srityje įmonė sukūrė apie 500 įvairių medicininių produktų (receptinių ir nereceptinių vaistų, maisto papildų), kurie importuojami ir naudojami 65 pasaulio šalyse. Šiuo metu kompanija žengia į biomedicinos bei medicininės kosmetologijos sritis.

Už savo indėlį farmacijos srityje R. Balanaškienė buvo įvertinta ir Lietuvoje, ir pasaulyje – 2016 m. ji pelnė Ūkio ministerijos įsteigtą „Verslios moters“ apdovanojimą; 2018 m. nominuota Europos Komisijos konkurse „ES premija moterims novatorėms“. Yra daugybės tarptautinių ir Lietuvos organizacijų narė. Rima Balanaškienė ne kartą buvo įvertinta kaip viena iš nedaugelio moterų, sėkmingai vadovaujanti farmacijos įmonei (vos 20 proc. farmacijos įmonių vadovų yra moterys).

Vienas iš didžiausių farmacijos renginių

„CPhI“ bene didžiausias farmacijos verslo metų įvykis visame pasaulyje, jame dalyvauja beveik 50 tūkstančių farmacijos srities specialistų iš 170 šalių. „CPhI“ kasmet rengia apdovanojimus 13 farmacijos sričių, kuriose yra įvertinami įmonės ir žmonės, kurie veda farmacijos pramonę į priekį, savo praktikoje naudojamomis inovacijomis, technologijomis ir strategijomis. „CPhI Pharma” apdovanojimuose galėjo dalyvauti visos farmacijos ir biofarmacijos įmonės, užsiimančios medicininių produktų kūrimu, gamyba ir platinimu.

„Metų vadovo“ (Excellence in Pharma: CEO of the Year) kategorijoje buvo vertinami tokie kriterijai: vadovaujamos įmonės finansiniai rodikliai, sukurtų produktų našumas, vadovo vadovavimo įgūdžiai, tvarumas, dalyvavimas labdaringoje veikloje, įmonės pelningumas, naudojama strategija ir kt.

Šiais metais kasmetinis renginys, kurio metu vyksta paroda, apdovanojimai ir konferencijos pirmą kartą istorijoje vyksta nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)