Iki koronaviruso vasarą darbo rinkoje vyravo štilis, kas nors būtinai atostogaudavo. Tarkime, kandidatą pakviestų į pokalbį dėl darbo, bet direktorius atostogauja, kai jis grįš, atostogų išeis personalo skyriaus darbuotoja, o jai parėjus, kandidatui prasideda atostogos su šeima. Tarsi egzistuoja nerašytas susitarimas tarp vadovybės ir darbuotojų, kad rugpjūtį dirbama kuo lengvesniu ritmu.

O dabar – rugsėjis, visų sričių vadovai sukruto – laukia daug darbų, o į tuščias vieta būtina rasti naujų darbuotojų. Pagrindinis laikotarpis samdyti naujus žmones – nuo rugsėjo iki gruodžio pradžios, vėliau prasideda kalėdinių švenčių laikotarpis ir gyvenimas ritmas sulėtėja – kaip rugpjūtį, verslo portale „Forbes“ rašo Jackas Kelly.

Tebegyvename pandemijos sąlygomis, naivu tikėtis, kad viskas bus taip, kaip anksčiau, kita vertus, padėtis pamažu taisosi. JAV Darbo statistikos biuro duomenimis, per kelis pastaruosius mėnesius pasirodė milijonai naujų skelbimų apie darbuotojų paiešką. Amerikos valstijos palengva atveria sienas, vis rečiau girdėti apie mirties nuo koronaviruso atvejus.

Rugsėjis – naujai pradžiai

Per pastaruosius penkis mėnesius retai girdėjosi, kad žmonės pereina į naują darbą, o dabar padėtis keičiasi. Tinklalapyje „LinkedIn“ vis daugiau darbo ieškančių žmonių, o tai rodo, kad jie jį ras. Akcijų biržoje padėtis kuo puikiausia, ekonomistai prognozuoja, kad laikui bėgant ekonomika ir darbo rinka visiškai atsigaus. Regis, žmonės pasirengę permainoms.

Tegu šis rugsėjis jums būna tarsi sausis – pradžia. Pamirškite, kas negero ir sunkaus nutiko pandemijos metu, atsiribokite nuo negatyvumo, pradėkite nuo balto puslapio. Žvelkite į viską taip, tarsi ką tik pradėjote ieškoti darbo ar tiesiog norite su karjera susijusių pokyčių.

Pats metas peržvelgti ir pakoreguoti (jei reikia) gyvenimo aprašymą, „LinkedIn“ profilį. Pasidomėkite, kokių jūsų srities darbo pasiūlymų skelbiama. Galite užsirašyti į kursus arba aptarkite su vadovu savo karjeros tikslus, ambicijas. Rugsėjis – puikus metas naujiems uždaviniams darbo srityje arba naujo darbo paieškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)