Jeffas Bezosas įspėja pradedančiuosius verslininkus – nusiteikite daug rizikuoti ir galimoms nesėkmėms. Prieš kelis metus Las Vegase vykusioje konferencijoje „Amazon‘s re:Mars“ verslininko paklausė, ką jis patartų norintiems savo verslą pradėti žmonėms. Jis atsakė: „Rizikuokite. Turite nusiteikti rizikuoti. Jei sugalvojote verslo planą, kurį įgyvendinant nereikia rizikuoti, ši idėja veikiausiai nebe nauja. Reikia sugalvoti tokį dalyką, kuris gali nepavykti. Daugeliu požiūriu tai bus eksperimentas“, – aiškino jis.

Daugelis tų eksperimentų nebus sėkmingi, bet, pasak J. Bezoso, kelyje į sėkmę tiesiog būtina patirti didelių nesėkmių.

„Mes nuolat rizikuojame, patiriame nesėkmių. Būtinos didelės nesėkmės, kad įgautume atsparumo. Jei nepatirsime nesėkmių, kaip reikiant neįsisiūbuosime. Turite kaip reikiant įsisiūbuoti, garantuotai kažkas nepasiseks, bet tai – natūralu“, – akcentavo verslininkas.

J. Bezosas įkūrė kompaniją „Amazon“ 1995 m. Iš pradžių joje dirbo tik 10 darbuotojų. Vėliau kompanija tapo viena pelningiausių pasaulyje, su 1,5 trilijono JAV dolerių verte.

Pasak J. Bezoso, verslininkai turi ne tik nusiteikti rizikoms, nesėkmėms, bet ir turi jausti aistrą. „Jūs konkuruosite su tais, kurie aistringai mėgsta savo veiklą“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad užvis labiausiai verslininkas turi aistringai trokšti, kad jo klientai būtų patenkinti. „Svarbiausia – aistringai norėti įtikti klientams. Ne šiaip įtikti, o suteikti jiems malonumo“, – įsitikinęs verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)