Atsakymas – nesilyginti su kitais ir aklai nesistengti uždirbti daugiau. Patartina blaiviai įvertinti savo finansinę padėtį, siekius ir išsikelti tikslus. Kiek gi pinigų jums yra pakankamai?

Šis skaičius visiems bus skirtingas, priklausomai nuo aplinkybių, vis tik mokslininkai nurodo gaires, kiek pinigų turėtų būti pakankamai. Tyrimų duomenimis, tam tikra metinė pinigų suma (dažniausiai tyrimuose nurodoma maždaug 63 340 eurų per metus, t.y. apie 5278 eurus per mėnesį, varijuojanti, priklausomai nuo pragyvenimo lygio) turi daug įtakos pasitenkinimo ir laimės pojūčiui.

Jei jūsų uždarbis mažesnis, galimybė uždirbti daugiau pinigų suteiks jums daug džiaugsmo. O jei jūsų pajamos – minėto dydžio, papildomos sumos mažai džiugins. Pasiekus tam tikrą statuso, pajamų lygį, į pinigų uždirbimą investuojamas laikas, pastangos atrodo mažiau prasmingos (net pats Billas Gatesas taip sako), rašoma verslo tinklalapyje www.inc.

Įvardinkite sumą, kuri teiktų džiaugsmo

Yra daugybė skaičiavimų, kurie padeda susiorientuoti, kiek pinigų turėdamas jaustumėtės finansiškai nepriklausomas. Kita vertus, apskaičiuoti savo pageidaujamą sumą padės ne matematika, o rašytojo Brado Stollery eksperimentas.

Įsivaizduokite, kad esate vienas iš penkių asmenų, nežinomo turtuolio atrinktų dalyvauti konkurse. Jūs visi – vidurinės klasės atstovai, visų panašus pragyvenimo lygis, panašaus dydžio paskolos. Taip pat esate panašaus amžiaus, panašios sveikatos būklės, turite po vienodą skaičių vaikų, jūsų visų gyvenime mažai rizikos. Turtuolio atstovas susitinka asmeniškai su kiekvienu iš jūsų, paduoda popieriaus lapą, rašiklį ir klausia – kokios sumos jums reikėtų, kad galėtumėte gyventi, nuo šios dienos nebedirbdami ir neturėdami jokių kitų pajamų šaltinių. Esminis momentas – tas, kuris iš jūsų penkių parašys mažiausią sumą, ir gaus tą sumą, o kiti keturi nieko negaus.

Šis nelengvas eksperimentas skatina susimąstyti ir nerašyti neapgalvojus didžiulės sumos – juk parašę pernelyg didelę sumą, nieko negausite. Kita vertus, tai – pinigų kiekis, kurio jums reikia patogiam gyvenimui, savo tikslams siekti, palaikant įprastą savo statusą ir atmetus infliaciją.

Jūsų pasirinkta pinigų suma gali būti didesnė arba mažesnė nei mano ar jūsų kaimyno, ir tai natūralu. Nėra svarbu, kad visi nurodytų vienodas sumas. Svarbiausia – kad visi turime savo įsivaizdavimą apie reikiamą pinigų sumą.

Priešingu atveju galite tapti tais žmonėmis, kurie gauna solidų atlyginimą, bet vis tiek jaučia stresą, nepasitenkinimą. Jūsų išlaidos ir norai gali būti begaliniai. Jei nenorite būti pasmerkti visą gyvenimą jų vaikytis, turite nusibrėžti savo finansinių ambicijų ribą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)