Tik įsigaliojus karantinui, darbo portale CVbankas.lt dedamų skelbimų skaičius akimirksniu stipriai sumažėjo, tačiau pastarąją savaitę (gegužės 4–10 dienomis) įdėta net 76 proc. daugiau darbo skelbimų nei karantino pradžioje. Negana to, kiekvieną savaitę naujų darbuotojų ieškoma vis daugiau ir daugiau, todėl labai tikėtina, kad greitai bendras naujų darbo skelbimų kiekis bus toks, kaip prieš karantiną.

Kai kurių sričių darbuotojų jau dabar ieškoma tiek pat ar net daugiau nei prieš karantiną. Statybų bei sandėliavimo kategorijos yra pačios gausiausios, kuriose darbo skelbimų skaičius pastarąją savaitę (gegužės 4–10 dienomis) pasiekė prieš karantiną buvusį skaičių. Statybų kategorija apskritai nebuvo itin smarkiai paveikta karantino – didesnis sulėtėjimas buvo pastebimas tik pirmąją savaitę. Po to iškart pradėjo augti.

Darbo skelbimų skaičius

Yra ir tokių kategorijų, kuriose pastarąją savaitę įdėta net daugiau skelbimų nei vidutiniškai prieš karantiną. Tai energetikos, elektronikos, teisės, draudimo, apsaugos, dizaino, architektūros, žemės ūkio bei nekilnojamojo turto kategorijos.

Vis dėlto kai kuriose kategorijose vis dar jaučiamas darbo skelbimų sumažėjimas. Viena iš labiausiai karantino paveiktų „Klientų aptarnavimo, paslaugų“ kategorija. Nors pamažu auga, tačiau toli gražu dar nepasiekė anksčiau buvusių skaičių. Kategorijoje „Vadovavimas, kokybės vadyba“ taip pat matomas darbo skelbimų sumažėjimas. Kol kas vis dar smarkiai sumažėjusi ir personalo specialistų paieška.

Darbo skelbimų skaičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)