E. Muskas savo paskyroje tviteryje paskelbė, kad ieško „Tesla“ kompanijos dirbtinio intelekto („Tesla“ AI) kūrėjų komandos nario. Jam nėra svarbu, ar būsimas darbuotojas turi universitetinį išsilavinimą, jis gali būti nė nebaigęs mokyklos, rašoma portale news.com.au.

Šiuo metu „Tesla“ siekia patobulinti dirbtinio intelekto funkcijas, kurios suteiktų galimybę „Teslos“ automobiliams važiuoti be vairuotojo. E. Muskas nekonkretizavo, į kokias pareigas ieško darbuotojo, tik paminėjo, kad dirbtinio intelekto kūrėjų komanda kreipėsi tiesiai į jį.

Verslininkas išpublikavo kvietimą į kūrybines dirbtuves su „Tesla“ AI komanda – norintys gauti darbą gali į jį atvykti. Angliškai tokios kūrybinės dirbtuvės vadinasi „hackathon“, jose kūrėjai intensyviai darbuojasi su vienokiu ar kitokiu projektu. Didžiosios technologijų kompanijos „Amazon“, „Facebook“ ir „Google“ ištisus metus rengia tokius „hackathon“ susirinkimus, kuriuose komandos vysto naujus projektus. „Tesla“ irgi yra rengusi kūrybinių dirbtuvių, vienos iš jų vyko 2018 m. – tada buvo siekiama pašalinti gedimą, kuris stabdė „Tesla Model 3“ automobilių gamybą.

Kūrybinės dirbtuvės, į kurias M. Muskas išpublikavo kvietimą, vyksta milijardieriaus namuose, manoma, kad jis ieško koduotojų ir mikroschemų kūrėjų.

Diplomas – ne garantija

Vienas tviterio naudotojas sarkastiškai sureagavo į E. Musko įrašą – paklausė, kiek laiko reikėtų užbaigti doktorantūros studijas dirbtinio intelekto srityje, norint sulaukti kvietimo.

E. Muskas atsakė, kad tikrai nereikia būti baigus doktorantūros studijų, žmogus gali būti netgi nebaigęs mokyklos. Pasak jo, pakaktų išmanyti dirbtinio intelekto kūrimą. Tiesa, pasak milijardieriaus, visi kandidatai turėtų laikyti testą.

E. Muskas ne pirmą kartą kalba, kad moksliniai laipsniai nėra svarbūs. 2014 m. interviu leidiniui „Auto Bild“ jis pabrėžė, kad Billas Gatesas ir Steve Jobsas nė nebuvo baigę koledžo. „Nėra būtinybės turėti koledžo baigimo diplomą ar netgi vidurinės mokyklos atestatą, – sakė jis. – Jei asmuo baigė gerą universitetą, yra tikimybė, kad jis daug ką sugebės, bet tai – ne garantija.“

Tame interviu E. Muskas pabrėžė, kad ieško išskirtinai gabių darbuotojų. „Jei gyvenimo aprašyme atsispindi išskirtiniai pasiekimai, tikėtina, kad jų bus ir ateityje“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)