Tačiau didžiausias sąstingis tęsėsi vos porą savaičių. Jau nuo Velykų pradėjo matytis darbdavių suaktyvėjimas. O paskelbus apie antrąjį karantino švelninimo etapą suaktyvėjimas tapo itin ryškus. Praėjusią savaitę (balandžio 20-26 d.) darbdaviai buvo patys aktyviausi per visą karantino laikotarpį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Darbo portale CVbankas.lt praėjusią savaitę darbdaviai peržiūrėjo 67 proc. daugiau gyvenimo aprašymų nei karantino pradžioje. Kandidatavimų skaičius, nors jis karantino laikotarpiu taip pat palaipsniui auga, nepadidėjo tiek, kiek padidėjo darbdavių peržiūrimų CV skaičius. Be to, darbdaviai aktyviai peržiūri ne tik atsiųstų kandidatų gyvenimo aprašymus, tačiau ir duomenų bazėje publikuojamus CV. Tai vienas iš indikatorių, parodančių, jog darbdaviai atnaujina darbuotojų paieškas.

Naujų darbo skelbimų skaičius darbo portale CVbankas.lt praėjusią savaitę buvo 46 proc. didesnis nei karantino pradžioje. Nors skelbimų kol kas įdedama mažiau ne prieš karantiną, bet augimo tendencija itin aiški.

Praėjusią savaitę itin ryškus skelbimų augimas pastebimas prekybos, pardavimų vadybos, pramonės/gamybos, klientų aptarnavimo srityse. Didžiausios įtakos tam turėjo atnaujinama tam tikrų verslų veikla.

Karantino laikotarpis paveikė ne visus vienodai. Portale CVbankas.lt matoma pora sričių, kur skelbimų skaičiaus sumažėjimas buvo ne toks didelis. Viena iš jų – informacinių technologijų sritis. Palyginti su kitomis sritimis, jaučiamas tik nedidelis / vos pastebimas sumažėjimas. Kita nedaug karantino paveikta sritis – statybų sektorius. Pirmąją karantino savaitę skelbimų skaičius šiek tiek mažėjo, po to vėl grįžo į beveik tą patį lygį. Statybų darbai dažniausiai vyksta atvirame ore ir karantino apribojimai šiai veiklos sričiai neturėjo itin didelės įtakos.

Vienintelė sritis, kurioje karantino metu stebimas net ir darbuotojų poreikio augimas – apsauga. Karantino taisyklių laikymąsi paslaugų ir prekybos vietose neretai užtikrina apsaugos darbuotojai. Todėl jų poreikis karantino metu net šiek tiek išaugo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)