Didžiojoje Britanijoje įkurta sveikatos klinika „Bupa“ organizavo tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau nei 2000 suaugusiųjų. Juos apklausus, paaiškėjo, kad 33 metų žmonės sėkmės karjeroje siekia atkakliausiai. Jie tiksliai žino, ko nori, turi pakankamai patirties darbe ir gyvenime, todėl pasitiki savimi. Yra linkę rūpintis savo sveikata, daug bendrauja, todėl iš esmės jaučiasi gerai.

Tyrėjai teigia, kad 30–35 metai yra tas laikas, kuomet labai daug galime pasiekti bet kurioje gyvenimo srityje. Tiesa, vienas iš tyrimo organizatorių, gydytojas Naveen Puri, interneto portalui independent.co.uk teigė, kad tarp šio amžiaus žmonių populiarus ir perdegimo sindromas. Tai būsena, kuomet darbas ir ypač nesėkmės jame yra itin sureikšminamos, pamirštama ilsėtis, o tai sukelia lėtinį stresą, depresyvią nuotaiką ar net depresiją, paskatina polinkį į žalingus įpročius.

Laimingi darbe

Tikslai turi būti realūs

Taigi, kad ir kokio tikslo siekiate, turite elgtis protingai: „Jauni žmonės turi didelį norą ir energijos, tiesiog „dega“ pasiekti užsibrėžto tikslo, tačiau yra linkę pervertinti savo galimybes. Patarčiau didelius tikslus suskaidyti į mažesnius. Pavyzdžiui, jei nebėgiojate, bet užsimanėte nubėgti maratoną, geriau turėti tikslą po trijų mėnesių dalyvauti varžybose, kuriose nubėgsite 5 km., o ne po metų iš karto pulti įveikti pilną distanciją“, – sako N. Puri.

Be tikslo pasiekti karjeros aukštumų, tyrimo dalyviai išvardijo norus taupyti pinigus, sveikiau maitintis ir daugiau sportuoti.

7 iš 10 apklaustųjų teigė, kad tikslų siekti jiems būtų lengviau, jei sulauktų palaikymo iš artimųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)