1. Su kolegomis būkite nuoširdus ir malonus.

Jūsų bendradarbiai nori sužinoti, kas jūs esate, ir kodėl darote tai, ką darote. Tačiau jums nereikia pernelyg atvirauti ar liežuvauti. Tai ypač svarbu atminti tiems, kas dar tik stovi karjeros kelio pradžioje. Reputacija, kurią pelnysite pirmaisiais mėnesiais, gali paskui jus sekti ilgai, rašoma interneto portale www.cnbc.com.

„Žmonės pamiršta, kad bendravimas yra tarsi važiavimas dvipusio eismo gatvėje. Tai, kad jums patogu, nebūtinai patinka aplinkiniams,“ – sakė karjeros ekspertė Caroline Ceniza-Levine.
Kalbėkite aiškiai, tiesiai ir atvirai apie savo stiprybes, taip pat ir apie iššūkius, ir kaip jūs ketinate juos įveikti.

Jei matys, kad kalbate atvirai, bendradarbiai bus labiau linkę dalintis savo pačių patirtimis. Galbūt ir informacija apie atlyginimo dydį.

2. Kurkite ir stiprinkite savo srities profesionalų ratą.

Žmonės, su kuriais dirbate įmonėje, taip pat kolegos iš kitų įmonių ar organizacijų gali būti jūsų profesinio rato pagrindas.

Kurdami profesinį ratą nepamirškite tikslo – jums reikia ryšių su tokiais jūsų srities profesionalais, kurie yra daug pasiekę ir turi gerą reputaciją. Reguliariai su jais bendraukite – akis į akį arba nedidelėje grupėje, socialiniuose tinkluose. Su jais galite aptarti derybas dėl didesnės algos ir papildomų privilegijų. Neabejotinai išgirsite gerų patarimų.

3. Bendraudami su viršininku rodykite iniciatyvą.

Susitarkite dėl reguliarių susitikimų su savo tiesioginiu viršininku (galite susitikti kas mėnesį arba kas ketvirtį). Nelaukite, kol viršininkas pats jus pasikvies. Paskirkite susitikimą pats ir informuokite viršininką, kokie jūsų dabartiniai darbai ir tolesni planai.

Šių reguliarių susitikimų metu stenkitės išsiaiškinti, ko jis iš jūsų tikisi, ir ką galvoja apie jūsų darbo kokybę.

Tikėtina, kad jūsų bosas turi žongliruoti daugybe konkuruojančių interesų, tad užsitikrinkite sau aukštą poziciją jo sąraše – tai jums padės, kai ateis laikas derėtis dėl aukštesnio atlyginimo ar daugiau privilegijų.

Kiekviename darbe labai svarbu megzti ir palaikyti produktyvius profesinius santykius. Ryšiai su tinkamais žmonėmis gali padėti užsitikrinti didesnį atlyginimą ir karjeros perspektyvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)