Artimiausiam savaitgaliui nusibrėžkite tikslų – prasmingai praleisti laiką su partneriu, pakeisti netinkamą įprotį ar pagaliau nueiti į sporto klubą.

1. Susitelkite į „noriu“, o ne į „privalau“

Tegu šio savaitgalio mantra bus tokia – skirkite laiko tam, kam norite, o ne tam, ką, jūsų nuomone, privalote, turite daryti. Tas pats pasakytina apie darbą. Vien todėl, kad turite tam tikrą išsilavinimą, neprivalote būtinai dirbti toje srityje. Niekada nevėlu išbandyti kažką naujo.

2. Sąmoningai netikrinkite elektroninio pašto

Neleiskite sau (ar partneriui, sutuoktiniui) tikrinti elektroninio pašto laisvu laiku. Jei ilsitės, tai turi būti laisvas laikas, kad galėtumėte apgalvoti svarbius gyvenimo aspektus, kuriems eilinę dieną nelieka laiko.

3. Turėkite užduotį, tikslą savaitgaliui

Kaip prieš jogos užsiėmimą formuluojama intencija, taip ir atostogoms patartina iškelti tikslą. Jis turėtų būti susiję su gilesnėmis ambicijomis – apie tai, ko norite darbe ir namuose. Tikslas gali skambėti taip: „Apgalvoti karjeros tikslus ateinantiems penkeriems metams.“ Arba: „Susidaryti rytinį ritualą, kuris padėtų pasiruošti laukiančiai dienai.“

4. Atsisakykite netinkamo įpročio

Atostogos – puikus metas pakeisti įpročius, juk, šiaip ar taip, dienotvarkė atostogų metu jau yra kitokia. Savaime suprantama, per atostogas norisi pasilepinti, todėl pasirinkite vieną įprotį arba įvardinkite sritį, kurioje norite įtraukti pokyčių. Daugelis jaučia nepasitikėjimą savimi, išgyvena vadinamąjį apsišaukėlio sindromą. Užsibrėžkite siekti naujų įgūdžių, tobulėti, kad grįžę į darbą jaustumėtės labiau savimi pasitikintys.

5. Grįžkite į darbą pailsėję

Ilgesnis savaitgalis – puikus metas pagalvoti, kas trukdo jums daugiau pasiekti savo profesinėje srityje. Pasinaudokite nauja aplinka, o jei niekur neišvykote iš namų, kitokia dienotvarke – inicijuokite ilgus, nuoširdžius pokalbius su mylimais žmonėms (ar netgi su savimi), kurie visiems reikalingi, tik dažniausiai jiems pritrūksta laiko. Per šį ilgesnį savaitgalį ar atostogas pasiekite trokštamo rezultato – įgykite patirties, kuri padarys kasdienį gyvenimą geresnį, mielesnį, neapsiribokite atostogų džiaugsmu, kurį vėliau patirtumėte tik per kitas atostogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)