1. Dėkite pastangų, kad užmegztumėte santykius

Puoselėti santykius būtina bet kokioje profesinėje srityje. J. Hyman teigimu, rezultatai bus geresni, jei kažko prašysite iš žmogaus, kuris jau jaučia jums simpatiją.

2. Nebijokite sulaukti neigiamo atsakymo

Nesijaudinkite, jei žmogus nekelia ragelio arba nenori su jumis susitikti. „Dar kartą paprašykite. Manau, ypač moterys nebūna užtektinai atkaklios, kad plėtotų savo verslą. Nustebtumėte, sužinoję, kiek daug žmonių sutiktų su jumis susitikti, jei paprašytumėte jų skirti vos 10 minučių“, – sako J. Hyman.

3. Turėkite omenyje, kas yra jūsų auditorija

Jeigu kreipiatės į įmonės generalinį direktorių, prašote skirti jums laiko, tikriausiai suprantate, kad jie turi daug įsipareigojimų. „Suformuluokite tokio pobūdžio prašymą: „Gal galėtumėte skirti 5 ar 10 minučių šį tą aptarti?“ Didesnė tikimybė sulaukti teigiamo atsakymo, nei prašant kelių valandų trukmės susitikimo“, – sakė ji.

4. Pasitelkite turimus ryšius

Santykiai, kuriems užmegzti ir palaikyti skiriate laiko, visada pravers: „Svarbu turėti žmonių, kurie galėtų jus šiltai pristatyti nepažįstamiems. Visi labiau linkstame padėti, susitikti, leisti laiką su žmonėmis, kuriuos rekomendavo tie žmonės, kuriais pasitikime, su kuriais bendraujame.“

5. Būkite kantrūs

Nesitikėkite akimirksniu sulaukti sėkmės.

„Rent the Runway“ įmonėje mums reikėjo užmegzti daug ryšių su dizaineriais. Dabar mūsų partneriai – 550 prekės ženklų. Pasirašyti pirmas 28-ias sutartis buvo labai sunku. Niekas nenorėjo su manim susitikti“, – pasakojo J. Hyman.

Vis tik pasitelkusi atkaklumą ir kantrybę, ji savo pasiekė.

6. Priminkite apie save, bet ne per dažnai

J. Hyman rekomenduoja susisiekti su jums svarbiais asmenimis kas kelis mėnesius, priklausomai nuo situacijos.

„Reikia būti atkakliam, kita vertus, ne per daug atkakliam. Juk jie [partneriai ir pan.] nenorėtų kasdien sulaukti elektroniniu paštu mano laiško. Tai būtų persekiojimas. Supraskite – kartais žmogus jums atsakys į antrą ar į trečią laišką, nes pamatys, kad jums tai svarbu“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)