Atminkite, kad laisvai samdomas darbas egzistavo visada, tačiau šiandien jau turime kalbėti apie „gig“, arba dalijimosi, ekonomiką – naują trumpalaikių darbo vietų erdvę, kuri dėl technologinės pažangos darosi vis labiau prieinama, rašoma portale newsweek.com.

Dalyvaukite internetu atliekamose apklausose

Dalyvaujant apklausose tikrai galima užsidirbti. Tiktai atsakymai į klausimus neturi būti bandymas pademonstruoti įstabią ir nepakartojamą savo asmenybę. Kalbame apie rinkos tyrimais užsiimančių įmonių rengiamas apklausas, per kurias paprastai aiškinamasi, kokius produktus jūs naudojate, kokiu tikslu juos įsigyjate, ko iš jų tikitės ir pan. Internete tikrai pavyktų rasti nemažai tokio tipo pasiūlymų, tačiau prieš naršydami apklausų svetaines įsikalkite sau į galvą: daugelis nėra laikomos rimtomis. Visgi kai kuriuose portaluose derėtų apsilankyti: jie – pakankamai patikimi ir remiami žinomų firmų. Tai – „Pinecone Research“, „Vindale Research“, „ProOpinion“ ir „American Consumer Opinion“. Už vieną apklausą galima gauti nuo 5 iki 100 dolerių (4,5–90,5 euro), taip pat dovanų kuponų.

Testuokite interneto svetaines

Kiekvienai įmonei svarbu, kad jos internetinę svetainę būtų kuo patogiau naudoti. Ir komercinės, ir profesionalias paslaugas siūlančios įmonės dažnai ryžtasi sumokėti už tai, kad kas nors išmėgintų jų internetinę svetainę ir pasakytų, ką apie ją mano (atsiliepimas, aišku, turi būti profesionalus, argumentuotas). Jei tokia galimybė pasirodė įdomi, apsilankykite svetainėse „UserTesting“, „UserFeel“, „Validately“ ir „Enroll“.

Pasiūlykite laisvą kambarį arba butą per „Airbnb“

„Airbnb“ buvo viena iš įmonių, paskatinusių technologinį „gig“ ekonomikos proveržį. Koncepcija labai paprasta: jei turite gyvenamąją erdvę, kurią kas nors galėtų išsinuomoti (tarkim, butą arba net vieną kambarį), galite gauti pinigų pasiūlę ją turistams. Už kiek ir kuriam laikui nuomoti sau priklausantį būstą – spręsti jums, o tai reiškia, kad, atsižvelgdami į asmeninius poreikius, galite užsidirbti tiktai tiek, kiek reikia, arba net labai daug.

Išnuomokite vietą automobilių stovėjimo aikštelėje

Jei rasti, kur pasistatyti automobilį atvažiavus prie jūsų namo, – amžina problema, bet jums dėl to ramu, nes turite nuosavą vietą, ramybės anaiptol nesumažės, jeigu tą vietą išnuomosite.

Išnuomokite automobilį

Jei jau nuomojate automobilio stovėjimo vietą, kodėl gi neišnuomojus paties automobilio? Tereikia apsispręsti, kiek norite už kilometrą, nustatyti limitą ir nurodyti, kad automobilis turi būti grąžintas su pripildytu baku.

Tapkite slaptu pirkėju

Dievinate apsipirkimus? Šis pomėgis taip pat gali tapti pajamų šaltiniu. Kontrolinis apsipirkimas – ne šių laikų išradimas, bet internetas šią veiklą, konkrečiai – užsimaskavusių pirkėjų samdymo procesą, gerokai supaprastino ir racionalizavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)