Kartais šie įpročiai susiformuoja natūraliai, tačiau daug dažniau jie yra sąmoningų pastangų rezultatas. Štai kas padaro įdomius žmones tokiais neįprastais, patraukliais, kad jiems sunku atsispirti.

1. Jie dega aistra

Viena iš įdomiausių asmenybių yra Jane Goodall. Būdama 26 metų ji išvyko iš savo gimtosios Anglijos ir persikėlė į Tanzaniją studijuoti šimpanzių. Tai tapo viso jos gyvenimo darbu, ji visiškai pasišventė savo tikslui ir savo pavyzdžiu įkvėpė kitus. Įdomūs žmonės ne tik domisi įvairiais dalykais, bet į juos aistringai gilinasi bei visiškai jiems pasišvenčia.

Garsi šimpanzių mylėtoja ir tyrinėtoja britų primatologė Jane Goodall bučiuoja jauną bezdžionę.

2. Jie išbando naujus dalykus

Įdomūs žmonės užsiima tuo, kad juos domina. Jie žino, ko nori ir turi užtektinai drąsos imtis žingsnių ir savo norus įgyvendinti. Jie neretai imasi naujų dalykų – dalykų, kuriuose iš pradžių būna naujokai, todėl daro klaidas. Vien naujų patirčių paieškos pakelia nuotaiką, o žmonės, kurie yra laimingi, paprastai būna daug įdomesni už paniurėlius, ir tarsi magnetas traukia prie savęs kitus.

Warrenas Buffettas

3. Jie neslepia savo keistenybių

Įdomūs žmonės dažnai turi keistenybių, kurios neatitinka normos. Jie atviri ir nesivaržo to, kokie yra, dėl to savo keistumais sudomina kitus. Pavyzdžiui, milijardierius Warrenas Buffettas niekada nemėgo gyventi prašmatniai. Jis iki šiol gyvena tame pačiame kukliame name, kurį nusipirko 1958 m. už 31 tūkst. 500 dolerių (apytikriai 12 tūkst.145 Eur).

Iš šono galbūt gali pasirodyti, kad turint tiek pinigų gyventi taip taupiai yra šykštumo apraiška, bet W. Buffettas nelinkęs tenkinti kitų žmonių lūkesčių.

Oprah Winfrey

4. Jie neina pramintais takais

Nieko nėra nuobodžiau, nei eiti vien pramintais takais, o įdomūs žmonės visuomet taką sau prasimina patys. Jie yra novatoriai, pionieriai, kuriems nebūdingas konformizmas, ir kurie visuomet siekia įgyvendinti naujas ir, be abejo, beprotiškai įdomias idėjas.

5. Jie nėra egocentriški

Egocentriškas žmogus niekuomet nėra įdomus. Egocentrikui terūpi jo įvaizdis, jis visuomet pozuoja ir jaudinasi, kaip atrodo iš šono. Tai sekina ir yra labai nenuoširdu.

O štai, pavyzdžiui, Oprah Winfrey yra visiškai kitokia. 2008 m. sakydama kalbą Stanfordo universiteto absolventams ji pasakė: „Svarbiausia išmokti nutildyti savo ego ir imti pasitikėti savo intuicija. Kiekvieną teisingą savo gyvenimo sprendimą aš priėmiau pasikliovusi intuicija. Ir kiekvienas neteisingas sprendimas buvo nulemtas to, kad nesiklausiau savo vidinio balso.“

O. Winfrey patarimas yra labai svarbus – įsiklausykite į savo vertybes, tikslus ir ambicijas, ir nesijaudinkite dėl savo įvaizdžio.

Albertas Einsteinas

6. Jie visuomet mokosi

Įdomiems žmonėms pasaulis yra kupinas galimybių. Jie smalsūs, juos visada domina tai, ko jie dar nežino, tad jie visada mokosi naujų dalykų. Nepaisant neeilinių protinių gebėjimų ir pasiekimų Albertą Einsteiną pasaulis visuomet stebino, jis jį matė kaip kupiną paslapčių, tad vis kėlė naujus klausimus. Įdomūs žmonės kaip ir A. Einsteinas visada išgyvena nuostabą.

7. Jie dalijasi savo atradimais

Vienintelis dalykas, kuris įdomiems žmonėms patinka taip pat kaip mokymasis, yra dalinimasis savo atradimais su kitais. Svarbiausia, kad jie dalinasi ne tam, kad pasigirtų ar pasipuikuotų, o norėdami nudžiuginti kitus – jie pasakoja ne viską, ką sužinojo ar patyrė, o tik tai, kas kitus galėtų sudominti.

Charlesas Dickensas

8. Jie nesijaudina dėl to, ką apie juos pagalvos kiti

Žmonės, kurie slepia savo tikrąją asmenybę bijodami, kad kitiems žmonėms gali nepatikti, yra neįdomūs. O įdomūs žmonės visuomet lieka ištikimi sau, kur ir su kuo bebūtų, ką bedarytų. Įdomūs žmonės yra autentiški. Toks buvo, pavyzdžiui, garsus anglų rašytojas Charlesas Dickensas.

Visur, kur jis dirbo – draugų namuose ar viešbutyje – jis visada pasiimdavo savo rašiklius ir kitas rašymo priemones ir jas tam tikra tvarka išsidėliodavo. Nors jo elgesys galėjo kitiems pasirodyti keistas, rašytojas visuomet liko ištikimas savo įpročiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)