NASA pranešė, kad atrastoji planeta sukasi ne apie vieną saulę, bet apie dvi – tai pirmoji tokio tipo planeta, atrasta šios agentūros.

Planeta – kuri buvo pavadinta TOI 1338 b – yra kone šešis kartus didesnė už Žemę, ir yra už 1300 šviesmečių nuo mūsų, Tapytojo (Pictor) žvaigždyne.

W. Cukieras buvo priimtas vasaros stažuotei į NASA Goddardo kosminių skrydžių centrą Grinbelte, Merilando valstijoje.

„NBC New York“ jis pasakojo, kad buvo paskirtas į planetos, besisukančios apie dvi saules, paieškos projektą, kuriame jo užduotis buvo pro NASA palydovinį teleskopą tyrinėti ryškumą ir blausumą – tai, pasak jo, gali būti naujos planetos ženklas.

„Praėjus kokioms trims dienoms nuo stažuotės pradžios, pamačiau signalą, sklindantį iš sistemos, pavadintos TOI 1338, – cituoja jo žodžius NASA. – Iš pradžių pamaniau, kad tai žvaigždžių užtemimas, tačiau neatitiko laikas. Paaiškėjo, kad tai planeta.“

NASA

W. Cukieras yra didelis „Žvaigždžių karų“ gerbėjas. Pasak jo, TOI 1338 b planetoje žvaigždės turėtų atrodyti panašiai kaip gimtojoje Luko Skaivokerio Tatuino planetoje.

„Joje taip pat turėtų matytis dvigubas saulėlydis“, – cituoja jo žodžius BBC.

W. Cukieras grįžo į mokslus Skarsdeilo vidurinėje mokykloje, Niujorko valstijoje. BBC jis pasakė, jog tikisi koledže studijuoti fiziką ir astrofiziką, o po to svajoja apie karjerą kosminių tyrimų srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)