1. Susitelkite į savo indėlį

Pasiekimai daro įspūdį, tačiau potencialius darbdavius labiausiai domina tai, kokį poveikį tie pasiekimai padarė organizacijai ir klientams. Galbūt pagerinote pardavimus? Ar galite užtikrintai pasakyti, kad iniciatyva, kuriai vadovavote, paskatino klientų pritraukimą?

2. Duomenys ir pavyzdžiai

Turėtumėte ne tik pabrėžti savo pasiekimus ir jų poveikį, bet ir pagrįsti tai konkrečiais pavyzdžiais.
Naudokite skaičius – kiekybinius sėkmės pavyzdžius – kad potencialūs darbdaviai suprastų, jog būtent jūs esate tinkamiausias kandidatas.

3. Aiškus, nuoseklus formatas

Jūsų gyvenimo aprašymas turėtų būti lengvai skaitomas, atrodyti be priekaištų. Atspausdinkite juodu rašalu ant balto popieriaus, palikite apie 1,27 cm paraštes ir įsitikinkite, kad visos pastraipos sulygintos.Visame tekste turi būti vienodas šriftas, šrifto dydis ir tarpai. Ir stenkitės viską surašyti glaustai.

„Atėjus į darbo pokalbį, gyvenimo aprašymas nebėra toks svarbus. Tad pasistenkite jį surašyti glaustai, išmesti tai, kas nereikšminga“, – sako anksčiau „Google“ personalo atranką vykdydavęs Laszlo Bockas.

Sukurkite glaustą ir koncentruotą gyvenimo aprašymą, teikdami prioritetą svarbiausiai informacijai.
Gyvenimo istoriją galėsite papasakoti vėliau.

4. Pritaikykite CV konkrečiai darbovietei

Desperatiškai darbo ieškantys žmonės neretai išsiuntinėja tą patį gyvenimo aprašymą 50-iai skirtingų darbdavių. Tačiau jei iš tiesų norite pereiti į kitą darbo paieškos etapą ir būti pakviesti į pokalbį, būtina prieš siunčiant savo gyvenimo aprašymą perskaityti kiekvienos įmonės darbo skelbimą ir pritaikyti savo gyvenimo aprašymą konkrečios pareigybės reikalavimams.

5. Nesikuklinkite

Aprašydami ankstesnę darbo patirtį, parodykite potencialiems darbdaviams, kokį konkursą teko įveikti, kad būtumėte atrinktas į tam tikrą poziciją ar projektą. Nebijokite girtis – jei pernelyg kuklinsitės, jūsų gyvenimo aprašymas atrodys blankiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)