14
Kitas

" tab_title=

Paklauskite savęs, ką jau dabar norėtumėte turėti ir ar norėtumėte dar ko nors ateityje

Juk paprastai taip ir yra, kad gaudami viską, ko tik užsinorime, pasijuntame laimingi.

Kuo geriau save pažįstame, tuo lengviau suprantame, kas mums tik šiaip patinka, o ką išties norime įsigyti. Kaip gi atskirti šiuos du dalykus? Norėti vis daugiau ir daugiau – pinigų, draugų, sekso, daiktų, laiko, dėmesio ir t. t. – žmogui labai būdinga savybė. Tad kaip gi pradėti norėti mažiau?

Visų pirma, užduokite sau pradžioje pateiktą klausimą.

Kelkitės sulig pirmu žadintuvo skambučiu

Galbūt atrodo, kad vis vėlindami akimirką, kai būtinai turėsite kopti iš patalo, ir nuolat spausdami mygtuką „Snooze“, sugebate kiek ilgiau pailsėti prieš būsimus dienos darbus, tačiau tiesa ta, kad toks įprotis teikia daugiau žalos nei naudos.

Taip yra todėl, kad, vos nubudus, endokrininė sistema ima gaminti budrumo hormonus, leidžiančius tinkamai nusiteikti dienai. Stengiantis dar šiek tiek pamiegoti, šis procesas sulėtėja. Be to, kelių minučių tikrai nepakanka, kad vėl nugrimztume į gilų, visavertį miegą.

Miegas

Visada žinokite, kokia jūsų finansinė situacija

Vienas iš paprasčiausių būdų pagerinti finansinę padėtį – nuolat stebėti turimų lėšų likutį, apskaičiuojamą iš visos uždirbamos ar kitaip įgyjamos pinigų sumos atėmus tą, kurią tikrai privalėsite išleisti.

Kaip sako viena išlaidų planavimo klausimais konsultuojanti specialistė, pirmoji užduotis, kurią į ją besikreipiantys klientai privalo padaryti, yra finansinės situacijos momentinio vaizdo sukūrimas. Tik tiksliai žinant, kiek pinigų tebėra sąskaitoje, kiek jų dar teks išleisti ir kiek liks, pavyks efektyviai nuspręsti, ką su jais daryti.

Svarbu ir tai, kad tokia disciplina leis mažiau galvoti apie pinigus ir daugiau laiko skirti kokiai nors naudingai veiklai.


14
Kitas

" tab_title=

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)