Jei šie ir panašūs klausimai jau kurį laiką neduoda ramybės, tikrai gali būti, kad turite pasiieškoti kito darbo.

Toliau išvardyti pagrindiniai požymiai, rodantys, kad metas imtis veiksmų.

Pastaruoju metu vis dažniau galvojate apie tai, kad reikia keisti darbą. Jei darbas tapo nebemielas, jei ėmėte konfliktuoti su kolegomis arba pastoviai galvojate apie viršininką, žinokite, kad tai yra ženklas, jog atėjo metas leistis į naujo darbo paieškas.

Nekenčiate pirmadienių, o rytais ypač sunkiai keliatės. Tikrai nieko tokio, jei rytais norisi ilgiau pamiegoti, tačiau jei kiekvienos darbo dienos laukiate su nerimu ir netgi baime, tai jau ženklas, kad turite kažką daryti.

Pokalbiuose su draugais ir artimaisiais ėmė dominuoti nusiskundimai dėl eilinės nesėkmingos darbo dienos. Jei kaskart susėdę bendros vakarienės verčiate artimuosius kęsti nuolatinius skundus ir dejones dėl prastai praėjusios darbo dienos, galbūt atėjo laikas rasti darbą, kuris galėtų būti ne nusiskundimų, o vaisingų diskusijų priežastis? Tada, užuot aimanavę, galėtumėte aptarti įveiktus profesinius iššūkius ir įgytą naują patirtį.

Kad atsiribotumėte nuo problemų, ėmėte vartoti daugiau alkoholio. Jei tenka konstatuoti, kad norėdami pamiršti su darbu susijusias problemas vis dažniau siekiate taurelės, cigarečių ar kt., turėtumėte labai rimtai apsvarstyti tolesnį savo profesinės karjeros kelią.

alkoholis, darbas

Sutriko miegas. Gal nerimaudami dėl darbo vis sunkiau užmiegate arba nubundate vidury nakties? Žinokite, kad miegas – vienas iš pagrindinių stiprios sveikatos garantų, o nerimas, kurį šiuo atveju kelia mintys apie darbą, gali pabloginti jo kokybę. Jei nieko nedarysite, situacija gali dar labiau komplikuotis: įkyrėjęs darbas ims atrodyti dar labiau nekenčiamas.

Smuko produktyvumas, išblėso entuziazmas ir vis dažniau jaučiate nuobodulį. Jei kas dešimt minučių tikrinate „Facebook“ paskyrą, peržiūrite „Instagram“ turinį arba tiesiog tingite imtis bet kurios jums skirtos užduoties, galbūt verta pasiieškoti įdomesnio darbo.

Dažniau ginčijatės su kolegomis arba viršininku, o darbas tarsi krenta iš rankų. Jei neigiamas jūsų požiūris į darbą kelia įtampą biure arba buvote įspėti dėl netinkamo elgesio ar prastai vykdomų pareigų, geriau pradėkite ieškotis kito darbo. Juk daug geriau palikti darbą be pykčio, kad prireikus galėtumėte kreiptis į buvusį darbdavį dėl rekomendacijos.

Dažnokai pasvajojate apie pensiją, nors iki jos dar toli. Gal pastebėjote, kad ištisomis dienomis svajojate apie pensiją – skaičiuojate kiek metų, mėnesių, dienų dar liko jos laukti? Tikrai negalite leisti, kad gyvenimas eitų kažko nuolat laukiant. Jei taip yra, turite ryžtis susirasti tokį darbą, kuris prilygtų mėgstamam ir maloniam užsiėmimui, o ne begalinei kankynei.

Vis dažniau skauda galvą, jaučiatės peršalę arba patiriate kokius nors kitus stresui būdingus fizinius simptomus. Fizinė sveikata kartais gali labai tiksliai atspindėti psichologinį nusiteikimą, todėl jei jaučiatės pasiligoję arba nuolatos persekiojami kokių nors negalavimų, dėl to gali būti kaltas ir nemėgstamas darbas.

Praradote apetitą arba valgote daugiau nei paprastai. Kai kurie žmonės stresą gali bandyti numalšinti maistų – panašiai kaip alkoholiu arba cigaretėmis. Dėl nuolatinio nerimo apetitas gali ir dingi. Ir vienas, ir kitas kraštutinumas gali būti ženklas, kad turite pakeisti darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)