Žmonės nori, kad striptizo šokėjos, prostitutės, pornoaktoriai keistų darbą, bet kai tai padarome, jie mūsų šalinasi.

2010 m. netekau pradinių klasių mokytojos darbo, nes žiniasklaida pranešė mokyklos vadovams, kad prieš tapdama mokytoja, rašiau straipsnius apie striptizo šokėjos ir merginos pagal iškvietimą darbą. Nors mano, kaip mokytojos kompetentingumu nė karto nesuabejota, mane pažemino žiniasklaidoje – net manęs nematę mokinių tėvai plakė mane liežuviais.

Daugelio žmonių nuomone, sekso industrijos darbuotojai neturėtų dirbti su vaikais. Tačiau šis darbas paruošė mane žmonos ir motinos vaidmeniui.

Praėjus ketveriems metams po mokytojos darbo netekimo, susipažinau su būsimu savo vyru ir ištekėjau. Po metų susilaukėme pirmagimio, dabar esu antrą kartą nėščia. Dabartinis mano gyvenimas stipriai skiriasi nuo ankstesnio, bet praeitis visada bus jo dalis.

Dirbdama striptizo šokėja ir mergina pagal iškvietimą ne tik mokėdavau už savo išsilavinimą – pats darbas buvo tam tikras išsilavinimas. Supratau štai ką – motinystė ir darbas sekso srityje yra vieni sunkiausių darbų moterims, o kada abiem atvejais moterys priverstos tylėti, tai dar labiau apsunkina šiuos darbus.

Žinojau, ko noriu iš santuokos

Kiek save pamenu, visada norėjau normalios šeimos, kurios vaikystėje neturėjau. Mokantis koledže Oaksakoje (Meksika) man reikėjo pinigų, todėl pradėjau dirbti striptizo šokėja.

Po vieno impulsyvaus sprendimo išsižadėjau svajonės apie normalumą. Ir vis tik su darbu susijusios pareigos buvo stebėtinai pažįstamos.

Melissa Petro

Striptizo šokėjoms moka už emocinį darbą, už kurį kasdienybėje moterims nemoka. Vyrai mokėdavo, kad pasėdėčiau ir paklausyčiau, kaip jie skundžiasi dėl darbo ar peikia buvusią žmoną. Merginos pagal iškvietimą darbas irgi panašus – didesnė darbo dalis buvo emocinio, o ne fizinio pobūdžio. Pats seksas praktiškai nesiskyrė mano ankstesnių nuotykių gyvenime – kartais malonus, bet dažniausiai nieku ypatingu nepasižymintis.

Kai susipažinau su būsimu vyru, man buvo pabodę iškelti vyrų poreikius į pirmą vietą. Norėjau partnerio, kuris lygiai tiek pat duotų santykiams, kaip ir aš. Norėjau sveikų seksualinių santykių. Yra stereotipas, kad moterims seksas patinka mažiau nei vyrams, mano klientai dažnai skųsdavosi frigidiškomis žmonomis. Man, kaip žmonai, malonu suteikti vyrui malonumą, bet ir pati noriu mėgautis mūsų seksualinių gyvenimu.

Priešingai nei iki jo sutikti vyrai, Arranas supratingai reagavo į mano buvusį darbą sekso srityje. Su juo pasijutau saugiai, kol nepagimdžiau ir nesusidūriau su daugybe naujų klaidingų pažiūrų.

Įpratau būti nesuprasta

Sekso srities darbuotojai laikomi aukomis ir tuo pačiu – sugadintais žmonėmis. Manoma, kad jie kelia visuomenei pavojų ir nėra tinkami atsakingiems darbams. Tokie stereotipai kainavo man karjerą. Šiais laikais sekso srities darbuotojams dedama stigma kelia grėsmę mano santykiams su savo vaikais.

Melissa Petro

Egzistuoja daugybė klaidingų nuostatų apie sekso industriją ir joje dirbančias moteris, tas pats pasakytina ir apie šiuolaikinę motinytę.

Kaip rašė Sady Dole žurnale „Elle“, motinos vaizduojamos karikatūriškai – tarsi stebukladarės arba nevykėlės. Pasak S. Dole, „mes arba spindinčios, savastį praradusios madonos, kurios kiekvieną minutę mąsto apie savo vaikų tobulumą, arba – skubančios, įsitempusios, tris dienas po dušu nesimaudžiusios moterys, kurios vilki kūdikio šlapimu ir pienu sulaistytą sportinį kostiumą“.

Einančios į darbą motinos kovoja su stereotipais, vaikus auginančios nedirbamos moterys irgi su jais susiduria. Namų šeimininkė vaizduojama kaip tingi, savo patogumu besirūpinantis moteris, kuri leidžia idiliškas dienas kitų nedirbančių bičiulių draugijoje arba leidžia sunkiai dirbančio vyro pinigus apsipirkinėdama.

Iš pradžių piktinausi motinoms klijuojamomis etiketėmis, vėliau išmokau lengvai įveikti šį priešiškumą, kaip ir neapykantą sekso industrijos darbuotojams.

Melissa Petro

Išmokau vikriai suktis

Kol neturėjau vaiko, maniau, kad auginti atžalas – nesudėtinga. Deja, svajonės apie ramias dienas, kai kūdikis žaidžia su įvairiais lavinamaisiais žaislais, aš kepu duoną ir blizginu namus, o jam užmigus pietų, užsiimu savo karjeros reikalais, visiškai neatitiko realybės. Motinystė, kaip ir striptizo šokimas ar prostitucija, yra sunkus darbas.

Kaip buvusi sekso industrijos darbuotoja, mokėjau vikriai suktis. Kai Oskaras buvo dar kūdikis, spėdavau suplauti indus, pamaitinti kūdikį, du kartus pakeisti jam sauskelnes, pakloti lovą ir išdžiaustyti nemažai skalbinių iki pirmo jo pogulio. Pirmi pusantrų metų su kūdikiu buvo užpildyti rūpinimosi juo ir namų ruošos. Nesustodavau nuo ryto iki vakaro, kol iš darbo grįždavo vyras ir prasidėdavo antra pamaina.

Darbas sekso srityje išmokė dirbti su raminama šypsena, kurią mato mano kūdikis. Po ankstesnio darbo atsikračiau drovumo dėl savo kūno. Su motinyste susiję nauji rūpesčiai gali trikdyti, bet man nebuvo sunku paklausti mamų grupės internete apie hormonų sukeltą makšties sausumą.
Esu gera motina ne „nepaisant“, o „dėl“ ankstesnio darbo sekso industrijoje. Tobula nesu – tokia nėra nei viena motina ir nereikėtų tokia apsimesti.

Melissa Petro

Supratau, koks svarbus nuoširdumas

Vaikų auklėjimo klausimais visi turi savo nuomonę – pradedant žindymu, maitinimu iš buteliuko, baigiant tuo, ar vaiko netraumuoja ilgas verkimas. Motinos negailestingai kritikuoja vienos kitas.

Atrodytų – visą suaugusiosios gyvenimą buvau neteisingai teisiama, turėčiau išmokti nereaguoti į nepelnytą kritiką. Tapusi mama, iš pradžių bijojau, kad neteisingai elgiuosi, pasijusdavau kalta, jei nepatiriu ekstazės. Turėjau viską, ko norėjau, atrodė – privalau būti laiminga.

Esamos ir buvusios sekso srities darbuotojos dažnai stebimos tarsi pro padidinamąjį stiklą, bet, manau, daugelį vaikus auginančių moterų veikia tobulos motinos mitas. Motinoms sunku, bet vos pasiskundžiame, mums liepiama jaustis dėkingoms ir džiaugtis kiekviena akimirka, nes dienos ilgos, bet metai trumpi, o vaikai labai greitai užauga.

Motinoms nereikia sentimentalumo, gėlių puokščių ir šventinių pusryčių kartą per metus. Kaip ir sekso srities darbuotojos, mes norime įstatymiškai saugomų savo teisių ir daugiau laisvių. Norime, kad nebūtų diskriminuojamas nėštumas, kad darbo vietose būtų palankesnis požiūris į šeimą. Kad būtų įvairių vaikų priežiūros variantų, mokestinių lengvatų vaikus auginančioms ir nedirbančioms moterims, kad galėtume rinktis – grįžti į darbą ar likti namie su vaikais.

Prieš 10 metų radau savyje drąsos atvirai prabilti apie darbą sekso industrijoje. Dabar, nepaisydama rizikos būti išvadinta bloga motina, atvirai pasakoju apie motiniškas patirtis. Šiaip ar taip, esu įprasta žmona ir motina – patenkinta, besidžiaugianti, dėkinga... taip pat pervargusi, išsekusi, nuolat stebima, tuo pačiu beveik nematoma – lygiai taip jaučiausi, teikdama sekso paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)