Fiksuokite savo mintis

Remiantis atmintį analizuojančių pasaulio mokslininkų tyrimais, šiuolaikinio žmogaus smegenys per gyvenimą sukaupia daugiau nei 1 kvadrilijoną skirtingos informacijos. Per vieną sekundę jos sugeba apdoroti kelis milijardus iš aplinkos siunčiamos medžiagos. Tad nenuostabu, kad kilus gerai idėjai, bet jos neužsirašius, kitą dieną galime jos neprisiminti dėl mus pasiekiančios informacijos gausos.

Norint pagerinti savo kūrybiškumą darbe, ekspertai rekomenduoja visas, net ir visai nereikšmingas, idėjas žymėtis. Tokiam įpročiui ugdyti tinka šalia jūsų visuomet esantys lipnūs lapeliai, bloknotas ar atskira užrašų knygelė.

Jeigu kartu su komanda kuriate didelį projektą, kuris reikalauja kūrybiškumo ir ilgų darbo valandų, praversti gali skaitmeninė lenta.

Periodiškai keiskite aplinką

Mokslininkai sutinka, kad monotonija yra vienas didžiausių kūrybingumo ir motyvacijos priešų. Visiškai normalu, kad ne vienerius metus dirbant tame pačiame darbe prie to paties stalo, galima tapti nuobodžiam pačiam sau. Tam, kad taip neatsitiktų, praverstų šiek tiek pagyvinti ar pakeisti aplinką.

Galima kelioms dienoms su kolega apsikeisti darbo vietomis arba padirbėti ne biure, o ramioje kavinėje ar kitoje mėgstamoje vietoje. Jei tam nėra galimybės, tuomet pagyvinkite darbo aplinką – nusipirkite vazoninę gėlę arba įsirėminkite nuotraukų ar paveikslėlių. Naujos detalės pagerins nuotaiką.

Nuolatinis darbas prie kompiuterio taip pat sekina ir gali tapti nuobodus. Skaitmeniniai ekranai gali tapti puikia alternatyva kompiuteriui. Didelis ekranas leidžia geriau matyti ir įvertinti bendrą darbo vaizdą, taip pat yra naudingas, jeigu reikia atlikti kūrybinius darbus, kaip prezentacijų ruošimas ar nuotraukų redagavimas. Kartu su daugybe redagavimo, šablonų kūrimo ar braižymo funkcijų skaitmeninė lenta padės sukurti moderniai atrodančius projektus.

Mankštinkite smegenis

Smegenis kaip ir kitas kūno dalis reikia treniruoti ir leisti tinkamai pailsėti. Nuo to priklauso, kaip jos bus pasiruošusios intensyviam darbui ir kiek originalių idėjų pavyks sugalvoti. Smegenų mankšta nėra susijusi su perskaitytų knygų kiekiu ar intelekto koeficientui gerinti skirtais testais.

Tam, kad smegenys būtų tinkamai pailsėjusios, pirmiausia, reikalingas kokybiškas 7-8 valandų miegas. Po itin darbingos dienos, kai tenka susitvarkyti su daugybe užduočių ir dideliu kiekiu informacijos, smegenims atsigauti padeda savotiška meditacija. Specialistai siūlo bent dvi valandas prieš miegą nesinaudoti išmaniuoju telefonu, netikrinti socialinių tinklų, išjungti televizorių ir su niekuo nesikalbėti.

Šį laiką galima skirti paprastam poilsiui – pagulėti vonioje, ramiai išgerti arbatos ar tiesiog pagulėti lovoje užsimerkus, fone grojant ramiai muzikai ir stengiantis visiškai nieko negalvoti apie kasdienybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją