1. Susiraskite papildomo uždarbio

Atsiradus „Airbnb“, „Uber“ ir pan. startuoliams, ekonomika klesti, o žmonėms suteikiama galimybė dirbti lanksčiu grafiku ir užsidirbti.

„Yra lanksčių papildomo uždarbio įmonių, kurios sudaro galimybes dirbti tiek, kiek norite, kada norite, ir taip užsidirbti papildomai, – aiškina šeimos ir kitokių finansinių klausimų konsultantė Andrea Woroch. – Pavyzdžiui, vedžiodami šunis galite užsidirbti iki 1 000 dolerių per mėnesį.

2. Parduokite nereikalingus daiktus

Daiktų prikaupti lengva, kur kas sunkiau su jais išsiskirti. Na bet jei norite turėti papildomų pinigų, puikus būdas tai padaryti – parduoti nereikalingus daiktus. Būtent dėl šios priežasties blusturgiai nepraranda populiarumo. Galbūt jums pabodo brangūs dizainerio džinsai, o kažkas ieško būtent tokių ir kaina jų negąsdina.

Yra daug interneto svetainių, kuriose galima parduoti drabužius, baldus, technikos priemones ir pan.

„Didelė tikimybė, kad namuose turite nebenaudojamų, nebereikalingų daiktų, juos parduoti – puiki proga įsidėti į kišenę papildomą sumą, – sako A. Woroch. – Peržiūrėkite spintas, vaikų žaidimų kambarį, garažą ir atrinkite nebenaudojamus daiktus.

3. Žinokite savo galimybes

Dažna priežastis, kodėl žmonės pritrūksta pinigų, – yra gyvenimas ne pagal išgales. Jie negalvodami ryte perka brangią kavą, pasiduoda impulsui kosmetikos parduotuvėse. Daugelis nė nežino, kokios vertės yra jų turimas turtas. Ir visgi savo galimybių išmanymas gali padėti uždirbti pinigų.

„Vienas iš sumaniausių sprendimų buvo paskirti pusę valandos ir paskaičiuoti savo realias pajamas. Tada susidariau aiškų esamos savo padėties vaizdą“, – pasakojo finansų konsultantas Davidas Money.

Su šiomis žiniomis trijų vaikų tėvas nusprendė kas mėnesį stebėti išlaidas. „Realiai neuždirbau daugiau, tiesiog apsisprendimas turėjo įtakos mano sprendimams ir galiausiai poveikis buvo toks pat [kaip daugiau uždirbant].

4. Paverskite pomėgį pajamų šaltiniu

Gal jaučiate aistrą gaminti žvakeles su savo 10 metų dukterimi, o gal puikiai siuvate? Kiekvieną talentą, pomėgį galima paversti pajamų šaltiniu.

Internete yra ne tik svetainių, kuriose parduodami naudoti daiktai, bet ir daugybė platformų, kuriose galima parduoti savo dirbinius.

5. Išbraukite iš gyvenimo baudas ir tam tikrus mokesčius

Nesudėtingas būdas padidinti pajamas – stebėti, kokius mokesčius mokate, už ką tenka mokėti baudas. Pavyzdžiui, banko sąskaitos: jūs mokate bankui už tai, kad laikote sąskaitoje pinigus, už taupomąją sąskaitą ir pan. pasirinkite banką, kuris ima mažesnius mokesčius arba tokį, kuris daugelio mokesčių neima – atlikusius pinigus galėsite panaudoti kitur.

Turėkite omenyje, kad visos minėtos strategijos padeda sutaupyti pinigų, bet ne visos gali jums tikti. Raskite būdų, kurie tik būtent jums ir jūsų gyvenimo aplinkybėms. Juk niekas nenori aukoti sveikatos ar laimės, kad tik daugiau uždirbtų.

Pasak finansų specialistų, svarbiausia – rasti būdų, kurie jums būtų priimti, tinkami, metodų, kuriuos taikyti būtų smagu ir įdomu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)