Kol nepabandėte, negalvokite, kad kažkas nepasiseks, o savo gyvenimą ir pasiekimus lyginkite tik su savo paties pasiekimais.

1. Iš anksto nenusiteikite, kad kažkas nepavyks

Ar tikėsite lektoriumi Joshu Kaufmanu, kuris sako, kad reikia 20 valandų, norint kažko pasiekti, ar Malcolmu Gladwelliu, kad reikia 10 tūkst. valandų, norint tapti geriausiu kokios nors srities specialistu, atkreipkite dėmesį – nė vieno iš jų patarimuose nėra punkto „padarykite idealiai gerai iš karto“.

Nusiteikite, kad kažkiek laiko nepavyks padaryti labai gerai. Visų mokymosi kelias banguotas. Pvz. siurblių gamintojas Jamesas Dysonas „ABC National Radio“ laidoje pasakojo, kad pagamino 5 126 nevykusius siurblius, kol galiausiai pagamino puikiai veikiantį „Dyson“ siurblį. Pagalvokite, koks būtų buvęs rezultatas, jei jis per anksti būtų nusivylęs savo sugebėjimais.

2. Atpraskite lyginti save su kitais

Socialinė žiniasklaida šiuo aspektu tikrai nepadeda. Savo klaidas lyginame su (dažnai tariama) kitų sėkme, nuolat lyginamės su draugais, kolegomis ir t. t. Kuo dažniau lyginamės su kitais, tuo dažniau užkimbame ant svetimų lūkesčių kabliuko, pametame savą sėkmės formulę, imame per dažnai svarstyti, ką kiti galvoja apie mus.

3. Keikiame save dėl skirtumų

Klaidingai manome, kad dėl savo skirtumų, išskirtinumų esame prastesni už kitus, galbūt kvailesni ar pan. Iš tiesų būtent skirtumai daro kiekvieną unikalų. Kiekvieną dieną kiekvieno iš mūsų unikalus požiūris į pasaulį skatina mus savaip tobulėti. Paprasčiausiai tuo tikėkite, taip yra.

4. Pamirštame, jog tai, kas mūsų nenužudo, padaro stipresnius

Taip, posakis nuvalkiotas. Tada kodėl neatleidžiame sau už klaidas? Klaidos, nesėkmės mus ištinka, kad užsigrūdintume, kasdien taptume vis stipresni, nors kartais ir nesijaučiame stiprūs.

Darbas

5. Leidžiamės žlugdomi vidinio monologo

Vienas hipnoterapeutas paaiškino, kad nuolat leidžiamės užvaldomi negatyvaus vidinio monologo, nes giliai širdyje tikime, kad nesame užtektinai geri. Deja, šio įsitikinimo pamatas – sunki asmeninė patirtis, neteisingas suvokimas ir pan. Tai tapę epidemija darbo vietoje – pervargstame, perkeliame tą įvertinimą „nepakankamai geras“ kitiems, tada jis atsimušęs skrenda atgal pas mus, pakeliui visur atsimušinėdamas.

Kontroliuokite savo vidinį monologą ir nuolat sau priminkite, kad esate užtektinai, ganėtinai, pakankamai geri.

Darbas

6. Neatremiate nereikalingos kritikos

Ne visa kritika vienoda. Nuspręskite, kas turi teisę jus kritikuoti, į visus kitus numokite ranka. Na o turinčių teisę jus kritikuoti pastabas laikykite tarsi kino kritikų straipsniais, kurių tikslas – sukurti tobulesnį meno kūrinį. t. y. geresnę jūsų versiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)