Išsilavinimas. Pirmiausia turėtumėte atsižvelgti į jau įgytą ar šiuo metu bandomą įgyti išsilavinimą. Darbo paieška pagal savo specialybę yra sąlyginai lengviausia. Šis kelias naudingas tiek darbdaviui, tiek darbo ieškančiam jaunimui. Darbdavys tikrai įvertins jūsų teorines specifines žinias, o jūs turėsite pranašumą prieš kitą taip pat patirties neturintį, tačiau visai kitą specialybę baigusį jaunuolį.

Pozicijos aukštumas. Žvalgytis patartina asistento, „jaunesniojo” specialisto, administratoriaus, padėjėjo pozicijų. Šiose pozicijose ne tik lengviau gauti darbą, tai puiki galimybė išmokti viską iš žmogaus, turinčio didesnį žinių bagažą už jus.

Darbo sritis. Taip pat verta ieškoti pirmojo darbo pozicijose, kuriose galite daug išmokti bei kilti karjeros laiptais, neturint jokios darbo patirties. Dažniausiai tai būna pardavimai: aktyvūs, draudimo, telefoniniai. Visuose juose turėsite galimybę parodyti savo sugebėjimus ir tikrai būsite įvertinti už puikų darbą prisiminkite: bet kokiai paslaugai ar produktui yra reikalingas geras pardavėjas.

Darbai, į kuriuos nebereiktų žvalgytis. Pozicijos, kuriose nereikalauja jokių žinių, daugiau nei 80 procentų yra fizinis darbas. Toks darbas greitai atsibosta. Per kelias savaites išmoksite viską, ką reikia žinoti dirbant šį darbą, ir atsimušite į karjeros stogą paprastai darbdaviai šioms pozicijom ieško trumpalaikių darbuotojų. Niekas nepasirūpins jūsų karjera darbdaviams mažiau kainuos jus pakeisti, nei mokėti didesnį atlyginimą.

Darbas

Tiesa, fizinio pobūdžio darbai yra gerai apmokami. Jei kol kas neturite noro ir tikslo pradėti savo karjerą pirmyn dirbti tokius darbus. Tik įspėjame kuo toliau, tuo sunkiau bus susirasti darbą, skirtą jaunimui: atlyginimas pradinėje karjeros pozicijoje jūsų netenkins, o patirties norimoje srityje neturėsite.